13.12.2013

Defibrillaattori hengenpelastajana

Securitas tarjoaa ensiaputoiminnan tehostamiseen defibrillaattoripalvelua.

Palvelu sisältää helppokäyttöisen defibrillaattorin lisäksi defibrillaattorin käyttö- ja ensiapukoulutusta sekä ammattitaitoista turvallisuushenkilöstöä. Puoliautomaattinen Zoll AED+
-defibrillaattori on suunniteltu maallikko- ja ammattilaiskäyttöön. Se antaa reaaliaikaisen palautteen painantaelvytyksen laadusta mahdollistaen peruselvytyksen laadun parantamisen todellisessa elvytystilanteessa. Laite ohjaa ja opastaa käyttäjää läpi elvytystilanteen napakoin, selkein ääni- ja tekstikomennoin sekä kuvasymbolein.

Defibrillaattoriin on saatavilla useita eri kielivaihtoehtoja. Laite sisältää vakiona myös EKG-näytön ja muistiyksikön, joita on mahdollista hyödyntää potilaan jatkohoidossa.

Defibrillaattorin hyödyntäminen elvytystilanteissa parantaa potilaan selviytymismahdollisuuksia merkittävästi samoin kuin turvallisuushenkilöstön toimintavalmiuksia. Sydänpysähdyspotilas tarvitsee painelu- ja puhalluselvytystä sekä defibrillointia. Helppokäyttöinen Zoll AED Plus -laite auttaa, ohjaa ja opastaa koko peruselvytyksen ajan selkeillä ääni-, valo- ja tekstikomennoilla. Defibrillaattoripalvelua hyödyntämällä on helppoa parantaa ensiaputoiminnan tasoa kustannustehokkaasti.

Länsi-Sataman sankarit

Securitaksen Länsi-Satamassa työskentelevät järjestyksenvalvojamme ovat ansioituneita defibrillaattorin käyttäjiä. He ovat olleet hoitamassa kymmeniä vakavia ensiaputilanteita, joissa sairaskohtauksen tai jonkin muun seurauksena potilas on ollut eloton ja tarvinnut elvytystä. Yhteistyössä Helsingin Pelastuslaitoksen kanssa on kaikki tapaukset pystytty hoitamaan ja potilaat ovat kuntoutuneet ennalleen.

Kiitoksena tästä työstä Suomen Palopäällystöliitto on luovuttanut Securitakselle kunniakirjan työntekijöidemme esimerkillisestä toiminnasta Helsingin Länsisatamassa ensiaputilanteissa.

Lisätietoja defibrillaatoripalvelustamme antaa Jukka Rämä, jukka.rama@securitas.fi, p. 040 146 9156

Takaisin