26.3.2013

Sanoma News - asiakkuutta parhaimmillaan

Securitas on vastannut Helsingin Sanomatalon turvallisuudesta talon rakentamisesta lähtien vuodesta 1999.

Sanomatalo sijaitsee Finlandiapuiston kulttuurikeskittymässä, Nykytaiteen museon Kiasman ja Musiikkitalon ja Kansalaistorin naapurissa aivan Helsingin rautatieaseman vieressä.

Talossa sijaitsevat muun muassa Helsingin Sanomien, Ilta-Sanomien ja Taloussanomien toimitukset sekä Sanoma Digitalin toimintoja. Nykyään myös Nelosen tv-uutiset lähetetään Sanomatalosta. Samoin Nelonen Median eri radiokanavien lähetykset tullaan tulevaisuudessa toimittamaan Sanomatalon alakerrasta, lasiseinästudioista käsin. Sanomatalo on ihmisten, kulttuurin ja tiedon vilkas kohtauspaikka. Se on yli 1 000 ihmisen työpaikka.

Pitkä asiakkuussuhde

Securitaksella on pitkä ja luottamuksellinen turvallisuusyhteistyö koko Sanoma-konsernin kanssa. Sanomatalon lisäksi Securitas vastaa Ludviginkadun pääkonttorin sekä Vantaan ja Forssan painotalojen turvallisuudesta.

- Sanomatalo on haasteellinen turvallisuuskohde. Talo on sadoille ihmisille läpikulkuväylä päivittäin ja jo talon suuruus, kaksitoista kerrosta, kolme maan alla ja yhdeksän maan päällä luovat omat haasteensa turvallisuuteen. Yhteistyö Securitaksen kanssa on ollut mutkatonta ja hyvää. Tarpeemme ja toiveemme on otettu huomioon ja kohdehenkilökunta on ammattitaitoista ja luotettavaa, kertoo Sanomatalon turvallisuuspäällikkö Kari Nieminen.

- Myös tiimityöskentely Securitaksen henkilökunnan ja meidän oman väen kanssa on saumatonta, olemme yhdessä auttamassa ja palvelemassa Sanomatalon asiakkaita ja mielestäni se näkyy ulospäin, hehkuttaa Nieminen.

Tänä keväänä palvelusopimusta ollaan juuri päivitetty Sanomatalon ja Ludviginkadun osalta. Palvelujen toimittamista ja yhteistyön kehittämistä jatketaan ainakin vuoden 2014 loppuun.

Arjen sankariteko: läheltä piti -tilanne

Securitas panostaa paljon myös henkilökuntansa ammattitaidon ylläpitoon ja kehittämiseen. Joulukuussa 2012 harjoiteltiin muun muassa uhkatilanteiden hoitamista ja harjoittelu osoittautui enemmän kuin tarpeelliseksi.

Tammikuisena iltapäivänä vartijamme Laura hoiti tavanomaisia tehtäviään Sanomatalon valvomossa. Sanomatalon Mediatorilla sadat ihmiset lounastavat, kokoustavat ja kahvittelevat päivittäin, kulkevat tilan läpi, poikkeavat ostoksille liikkeisiin tai katsomaan taidenäyttelyä. Tämä päivä oli kuitenkin poikkeuksellinen.

Laura huomasi kameran monitorista, että sekavan oloinen ja epäsiistin näköinen mieshenkilö tuli Mediatorille kahden ison kassin kanssa, laski kassinsa tuolille ja ryhtyi vaihtamaan paitaansa. Laura kiirehti hätiin ja ilmoitti miehelle kohteliaasti, että paikka on vähän väärä pukeutumiselle ja kehotti tätä siirtymään muualle. Mies ryhtyi uhkaavaksi, kielsi Lauraa kutsumasta poliiseja tai hän käyttää puukkoa. Ensin Laura ajatteli miehen vain uhittelevan, mutta hetken kuluttua mies todella otti kassistaan puukon sekä myöhemmin kirveen ja laski ne kasaamansa vaatepinkan päälle.

Laura sai miehen rauhoittumaan jututtamalla tätä ja onnistui käymään pikaisesti aulan vastaanotossa soittamassa poliisille. Poliisit saapuivat miehen huomaamatta paikalle ja saivat tämän rauhallisesti jututtamalla siirtymään teräaseista hieman loitommalle, jonka jälkeen he ottivat miehen huostaansa. Lauran rohkeuden ja neuvokkuuden ansiosta uhkaavasta tilanteesta selvittiin säikähdyksellä ja ihmisiä vilisevässä paikassa kukaan ei loukkaantunut.

Myös Sanomatalon turvallisuuspäällikkö Kari Nieminen antaa Lauralle täyden tunnustuksen,
- Laura hoiti tilanteen loistavasti. Läheltä piti -tilanne laukesi rauhallisesti ja kenenkään turvallisuus ei vaarantunut ammattitaitoisen toiminnan ansiosta.

Takaisin