16.5.2014

Kauppakeskus Triolle Vuoden kauppakeskusteko-palkinto

Cityconin omistama kauppakeskus Trio Lahdessa on voittanut Vuoden kauppakeskusteko 2014 -kilpailun teemalla "Nuoret kauppakeskuksessa".

Securitas oli mukana Cityconin palkitussa nuoriso-ohjelmassa yhdessä Nuorten Palvelu ry:n kanssa.

Kauppakeskukset ovat monille nuorille paikkoja, joissa vietetään vapaa-aikaa ja tavataan kavereita. Niinpä kohtaamisia muiden asiakkaiden, liikkeiden henkilökunnan ja järjestyksenvalvojien kanssa on paljon. Tästä lähtökohdasta lähdettiin pohtimaan, miten saataisiin lisättyä kaikkien ryhmien viihtyvyyttä, parannettaisiin vuoropuhelua ja saataisiin sovittua yhteisistä pelisäännöistä.

Idea toteutettiin koulutuksella. Citycon järjesti parempaan vuorovaikutukseen nuorten ja kauppakeskuksen aikuisten välillä tähtäävän koulutuksen Espoontori, Vantaan Myyrmanni, Jyväskylän Forum ja Lahden Trio kauppakeskuksissa. Puolen päivän koulutuksen käytännön toteutuksesta vastasi nuorisokasvatusjärjestö Nuorten Palvelut ry ja siihen osallistui Securitaksen järjestyksenvalvojat, liikkeiden henkilökunta ja kauppakeskusjohto.

Yhteiset toimintamallit

Trion koulutuksessa kauppakeskukseen luotiin yhteiset toimintamallit, joiden mukaan toimitaan, myös nuoria kuunnellen. Koulutuksessa sovitut toimintamallit annettiin Lahden nuorisopalveluiden nuorisotilan työntekijöille, jotka kävivät ne nuorten kanssa läpi. Nuoret saivat kertoa omat ajatuksensa ja tunteensa aiheista, ne kirjattiin ylös ja luovutettiin kauppakeskusjohdolle.

- Kyseessä on Cityconin vastuullisuusohjelman osa ja osallistuimme koulutukseen ja ohjelmaan mielellämme. Mehän vastaamme Cityconin kiinteistöjen järjestyksenvalvonnasta, kertoo Securitaksen Kauppakeskukset-yksikön päällikkö Ari Appelgren.
- Järjestyksenvalvojat ovat olleet tyytyväisiä koulutuksen vaikutuksiin, yhteistyö nuorten kanssa on parantunut ja nuoret jopa tulevat itse kertomaan henkilökunnallemme havaitusta ilkivallasta ja auttavat pitämään kiinteistöstä hyvää huolta, Appelgren kiittelee.

Myös Citycon Oyj:n kaupallinen johtaja Ulla-Maija Kemppi on tyytyväinen Trion järjestyksenvalvojiin. - Kiitos koko Securitaksen Lahden alueen henkilökunnalle erinomaisesta yhteistyöstä ja aktiivisuudesta!

Vuoden kauppakeskusteko-kilpailun järjestää vuosittain Suomen Kauppakeskusyhdistys. Kilpailun avulla halutaan nostaa esiin positiivisia kauppa- ja palvelukeskuksiin liittyviä tekoja ja palkita niistä tuomariston parhaaksi katsoma teko.

Takaisin