19.5.2014

Yhteistyötä SPR:n kanssa - Turvapassi ja Hyvän elämän eväät

Suomen Punainen Risti ja Securitas ovat solmineet yhteistyösopimuksen turvallisuuskoulutuksesta.

Sopimuksen tarkoituksena on tuottaa yhteistyössä asiakkaille Turvapassi-tuotemerkin mukaista turvallisuuskoulutusta.

Turvapassi® -koulutus on SPR:n tuotemerkki, joka sisältää monipuolista ensiapu- ja turvallisuuskoulutusta työpaikkojen henkilöstölle. Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:

• Ensiapu
• Alkusammutus
• Uhkatilanteet

Securitas on mukana kouluttamassa uhkatilanteiden hallintaosuutta. Koulutuskokonaisuus on räätälöity yhdessä SPR:n kanssa asiakkaan tarpeita ja tavoitteita vastaavaksi. Ensimmäiset yhteistyönä toteutetut koulutukset järjestettiin tammikuussa 2014.

Koulutus antaa valmiuksia vuorovaikutukseen haasteellisesti käyttäytyvien ihmisten kohtaamisessa ja vahvistaa työpaikan turvallisuusajattelua- ja käyttäytymistä. Securitaksella Turvapassin uhkatilanneosion koulutuskokonaisuudesta vastaa koulutuspäällikkö Mikko Kemppainen. Hän koulutti myös Securitaksen maakuntien henkilöstöä turvapassivalmentajiksi vastaamaan omien alueidensa koulutuksista.

- Turvapassikoulutukset ovat lähteneet hyvin liikkeelle. Keskitymme koulutuksessa erityisesti tilanteiden ennakointiin ja vuorovaikutustaitoihin itse tilanteessa. Tavoitteena on vastapuolen rauhoittaminen ja tässä sanaton ja sanallinen viestintä on merkittävässä roolissa. Ryöstöjen määrän lisäännyttyä voimakkaasti myös ryöstötilanteessa toimimista harjoitellaan, Kemppainen kertoo.
- Vaikka koulutettavien kokemus ja osaaminen voi olla hyvinkin eritasoista, pyrimme tekemään kokonaisuudesta kaikille sopivan, hän vielä lisää.

Optiona tarjoamme myös alkusammutuskoulutusta Turvapassikokonaisuuteen.

Lisätietoja turvallisuuspassista SPR:n sivulta.

Hyvän elämän eväät - arjen turvallisuustaitoja

Hyvän elämän eväät on Uudenmaan Suomen Punaisen Ristin ja HOK-Elannon yhteistyössä tuottama, avoimelle yleisölle suunnattu maksuton arjen turvallisuuden kehittämiseen tarkoitettu ohjelma. Yhteistyöhankkeen tavoitteena on edistää tavallisten ihmisten kansalaistaitoja, arjen turvallisuutta, hyvää oloa ja jaksamista.

Ohjelman idea on tarjota tukea konkreettisesti. Yksi tapa ovat kohtaamispisteet, joita järjestetäään esimerkiksi Prismoissa. SPR:n vapaaehtoiset auttajat keskustelevat kahvikupin ääressä juttuseuraa tai arjen ongelmiinsa kuuntelijaa kaipaavan kanssa. Tarvittaessa ohjataan eteenpäin ammattitapua tarjoaviin organisaatioihin.

Toinen välittämisen muoto ovat teemaillat. Securitas osallistuu teemailtojen tuottamiseen luennoimalla viidessä eri tilaisuudessa vuoden 2014 aikana. Ensimmäisessä tilaisuudessa tammikuussa 2014 Securitaksen kehityspäällikkö Jukka Rämä kävi puhumassa Roihupellossa Stadi-ammattiopistolla kuljetus- ja varastoalan opiskelijoille sekä maaliskuussa Keskuspuiston ammattiopiston järjestömessuilla turvallisuuden merkityksestä koulussa, työpaikalla ja vapaa-ajalla. Teemaillat järjestetään julkisissa tiloissa pääkaupunkiseudulla, kuten kirjastoissa, kouluissa, palvelutaloissa ja säätiöiden tiloissa.

Lisää tietoa Hyvän elämän eväistä

Takaisin