15.12.2015

Lapin yksikkö palveluksessasi!

Pakkanen paukkuu ja mittari näyttää -35 astetta, talvi on vihdoin tullut. Ei muuta kuin karvalakki päähän ja menoksi!

- Hotellin vastaanottovirkailija tarvitsee vartijan apua, väsynyt juhlija on eksynyt matkalla kotiin ja siitä pahalla päällä. Toisella puolella tunturia huvilan hälytysjärjestelmä hälyttää kertoen lämpötilan pudonneen asunnossa ja hälytyskeskuksemme soittaa vartijan tarkastuskäynnille, Lappi-yksikön päällikkömme Eino Yritys luettelee vartijan arkea ylhäällä Suomi-neidon käsivarressa.

Securitas palvelee myös Lapissa akselilla Ivalo - Kittilä - Rovaniemi, ja siellä työskentelee yhteensä yli kolmekymmentä vartijaa ja turvallisuuden asiantuntijaa. 

- Vaikka Lapin lääni onkin laaja, niin voit törmätä Securitaksen vartijaan tai vaikkapa toimittamaamme turvallisuustekniikkaan useilla eri paikkakunnilla, olitpa sitten käymässä kaupungissa Rovaniemellä tai hiihtämässä Ylläksellä, Yritys kertoo.

- Yhteisenä tehtävänä ja missiona meillä on suojata koteja, yrityksiä ja yhteiskuntaa. Apunamme siinä on Securitaksen hälytyskeskus, joka valvoo kaikkia hälytyksiämme valtakunnallisesti ympäri vuorokauden ja välittää hälytystehtävät vartijoillemme. Tarjoamiemme palveluiden kirjo on laaja; ne sisältävät perusvartioinnin ja järjestyksenvalvonnan lisäksi muun muassa pelastusharjoituksia, turvallisuuskoulutuksia ja turvatekniikan ratkaisuja, Yritys kertoo.

Karu ja kaunis luonto on lappilaisen elinkeino, mutta myös haaste

Lappilaiset ovat aina saaneet luonnosta leivän pöytäänsä. Ennen se saatiin viljelemällä tai metsästämällä, nykyään näiden lisäksi kasvanut matkailuala elää luonnosta. Ihmiset ympäri maailmaa tulevat Lappiin katsomaan revontulia ja nauttimaan puhtaasta luonnosta hiihtäen, kalastaen ja patikoiden. Myös kaivokset ovat sopeutuneet hyvin Lapin ympäristöön ja niissäkin tarvitaan turvallisuuspalveluitamme.

Luonto asettaa myös omat haasteensa toiminnalle. Lumen ja jään keskellä vartijoiden varusteiden ja kaluston pitää olla kunnossa. Auto ei voi hyytyä hälytysajossa matkalle, perille on päästävä vähän huonommallakin säällä. Ja pukeutuminen on kaiken A ja O: liikaa ei saa olla vaatetta, kun vartijat tekevät tarkastuskierroksiaan sekä sisällä että ulkona, muuten tulee hiki ja sen jälkeen taas kylmä. Hengittävä kerrasto alla, päällä tuulenpitävä haalari ja jalassa pitävät turvakengät, niillä pärjätään jo pitkälle.

Samaa ei voi Yrityksen mukaan sanoa lomailevista turisteista.

- Monesti kyllä saa päätään puistella, kun katsoo, miten lomaileva ”juhlakansa” jonottelee ravintoloiden ovilla. No, toivottavasti heille ei tule kauhea flunssa, kun pää paljaana ja lyhyessä mekossa kulkevat, Yritys naureskelee. - Ja joo, kyllähän me sitten tietysti vähän perään katsomme, että ei kukaan hankeen nukahtaisi, hän vielä jatkaa.

Keskitymme vahvasti turvallisuuteen – myös Lapissa

Maailma muuttuu ja turvallisuuteen liittyvien palveluiden kysyntä on kasvussa koko maassa, niin myös Lapissa. Securitas on vahva paikallinen toimija Lapissa. Olemme aktiivisesti mukana kehittämässä koko Lapin turvallisuutta.

Esimerkiksi Levillä alueen yrityksistä koostuva turvallisuustyöryhmä, jossa Securitaskin on mukana, kokoontuu 2-3 kertaa vuodessa pohtimaan alueen turvallisuuden kehittämistä. Yhteisten kokemusten ja käytäntöjen kautta turvallisuutta pystytään kehittämään oikeaan suuntaan.

- Niin asiakkaamme kuin mekin koemme tärkeäksi, että toimitaan paikallisesti – ollaan yhtä joukkoa ja puhalletaan yhteen hiileen, Yritys painottaa.

Työllistävä vaikutus

Lappilaiset yritykset ovat löytäneet Securitaksen monipuolisen palvelutarjonnan. Uusien asiakkaiden myötä Lapin yksikkömme on kasvanut ja tämän myötävaikutuksella olemme voineet työllistää useita paikallisia ja kauempaakin tulleita ihmisiä.

Lapin palvelut laajentuneet – uutuus räätälöidyt turvallisuuspäällikköpalvelut

Olemme laajentaneet toimintaamme Inarin, Ivalon ja Saariselän alueille, minkä ansiosta pystymme tarjoamaan entistä monipuolisemmin Securitaksen turvallisuuspalveluiden peiton koko maassa. Lue lisää alueella tarjoamistamme palveluista ja erityisesti uudesta turvallisuuspäällikköpalvelustamme kotisivuiltamme turvallisuuden kehityspäällikkömme Pekka Räsäsen blogikirjoituksesta.

- Lapin yksikkö toivottaa oikein rauhallista joulun odotusta kaikille lukijoille! Ja kyllä me huolehditaan, että joulupukki pääsee ajallaan ja turvallisesti matkalle, Yritys lopuksi heittää, pilke silmäkulmassa.

Lisätietoja:

eino.yritys@securitas.fi
pekka.rasanen@securitas.fi

Takaisin