7.10.2015

Triathlon Team Securitas kisasi hyvän asian puolesta

Keväinen kahvipöytäkeskustelu Tampereen toimistossamme poiki ajatuksen osallistua Turussa järjestettävään Triathlon-kilpailuun joukkueena. Idea jäi elämään, ja yhtenä elokuisena aamuna kolmen hengen ”kahviseurue” seisoi joukkueena maalialueella, tavoitteenaan kilpailla triathlonin puolimatka joukkuekisana. Joukkuekilpailu käytiin viestinä, jossa kukin kilpailijoista suoritti yhden osuuden – yksi ui, toinen pyöräili ja kolmas juoksi.

- Meille kaikille on yhteistä aktiivinen liikuntaharrastaminen ja näistä harrastekeskusteluista osallistuminen sitten alkunsa sai, idean isä, aluejohtaja Matti Helén kertoo. Mieltymysten ja harrastusten pohjalta osuudet oli helppo jakaa. Joukkueen uintiosuuden kauhoi palveluesimies Hannu Kauppi, juoksuosuuden ja joukkueen ankkurina toimi yksikön päällikkö Antti Leppänen.

Kilpailu oli Turun kaupungissa järjestetty Turku Triathlon Weekend, joka oli ensimmäistä kertaa Turussa järjestetty kaupunkitriathlon. Kilpailureitti kulki kokonaisuudessaan kaupungin läpi, aurajoen ympärillä ja reitti sai jälkeenpäin kilpailijoita positiivista palautetta juuri tämän vuoksi. Perinteisesti Suomessa järjestettävät triathlon kilpailut ovat olleet enemmän kyläkisoja. - Meidän mielestä Turun Aurajoen ympäristö tarjoaa mahdollisuudet maailman luokan kisaympäristöön ja tämän vuoksi halusimme järjestää kaupunkikisan juuri Turkuun, tapahtuman järjestäjä Heikki Jaatinen toteaa.

Kisan kulku

Kilpailun avasi Hannu Kauppi, joka hyppäsi Aurajokeen joukkueen ensimmäiselle kisaosuudelle. Hannulla on nuoruusvuosilta vahva uintitausta, hän on kilpaillut jopa SM-tasolla, joten uintiosuus lankesi automaattisesti hänelle. – Kun paikka tarjoutui, eihän siitä voinut kieltäytyä, sen verran on vielä tuota kilpailuviettiä, Hannu naureskelee. Kevään aikana hän pulahti järveen harjoittelemaan useamman kerran viikossa. - Siihen aikaan vuodesta ei järveen arvannut mennä ilman märkäpukua, joten kun kisaan päätettiin lähteä, tilasin heti puvun itselleni, mies kertoo.

Hannun 1,9 km:n uintiosuus sujui kärkikahinoissa ja Matti Helén pääsi lähtemään omalle osuudelleen, 90 kilometrin pyörälenkille kymmenen parhaan kisaajan joukossa. Matti on harrastanut triathlonia jo useamman vuoden, takanaan muun muassa toissakesän Frankfurtin täyden matkan Ironman -kisa ja heinäkuussa pidetty Finntriathlon Joroisilla. – Turun kaupunkikisa oli ehdottomasti koettava, mutta kahden puolimatkan kilpailun tekeminen kuukauden välein ei ollut mahdollista niin fyysisesti kuin henkisestikään, joten tämä joukkuekisa oli mainio ratkaisu tähän paikkaan, Matti toteaa.

Pyöräilyreitti alkoi Suomen Joutsenen edestä, ohitti Turun linnan ja kulki Turun keskustan läpi kohti Turku – Helsinki moottoritiellä pyöräiltävää 18 kilometrin lenkkiä, joten maisemat vaihtuivat tiuhaan tahtiin, mikäli niitä ehti ihastelemaan. - Kyllä minä kaikkeni pistin pyöräilyssä peliin, vaikka aiemmin kaikki osuudet itse suorittaneena, tunsin pääseväni jopa turhan vähällä, Matti naureskelee.
Ankkuriosuutta, puolimaratonia, lähti juoksemaan Antti Leppänen. Antti on pitkään harrastanut pitkänmatkan juoksua sekä hiihtoa, joten hän oli selvä valinta juoksuosuudelle. – Hyvistä asemista pääsin juoksuosuudelle, Matti teki hyvän pyöräilyosuuden, Antti kehuu. – Oma juoksu ei mennyt ihan tavoiteaikaani, mutta kaiken otin irti, mikä miehestä lähti, Antti jatkaa.
Hyvän suorituksen joukkue teki, sillä joukkuekisasta irtosi kolmas sija. – Tyytyväisiä ollaan, sää oli upea, yleisö kannusti ja kisa kasvatti yhteishenkeä ja tekemisen meininkiä, kaikki kolme kilpailijaa vakuuttavat. – Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan! tulee kuin yhdestä suusta.

Puhtaan Itämeren puolesta

Osallistuminen kilpailuun auttoi myös Puhdas Itämeri -hanketta, sillä jokaisesta kisamaksusta kilahti viisi euroa hankekassaan. Securitas toimi myös tapahtuman yhteistyökumppanina ja toimitti tapahtumaan turvallisuustekniikkaa ja kisapaikkojen vartiointia. Kilpailu järjestetään ensi vuonna 13. – 14.8.2016.

Lisätietoa kilpailusta:
http://shop.sbrfinland.com/index.php

Takaisin