7.10.2015

Turvasihteerikoulutus räätälöidään asiakastarpeiden pohjalta

Securitaksen ja Rastorin yhteistyönä syntyi asiakastarpeiden pohjalta räätälöity sihteerin ammattitutkinto, josta ensimmäiset opiskelijat valmistuivat keväällä 2015. Yhteensä valmistuneita oli kolmetoista.

- Osaamisen kehittämisellä on pitkä historia Securitaksella ja se näyttelee merkittävää roolia tänäkin päivänä strategiassamme. Henkilöstömme monipuolinen osaaminen mahdollistaa yhä erikoistuneempia turvallisuuspalveluita ja kykenemme näin vastaamaan asiakkaidemme liiketoiminnan tarpeisiin paremmin. Turvasihteerin tutkinto on hyvä esimerkki koulutuksesta, jonka kautta voimme tarjota asiakkaillemme erikoistuneita turvallisuuspalveluita silloin, kun perinteinen aulapalvelu ei enää riitä, kertoo Securitaksen henkilöstön kehityspäällikkö Elina Örthén.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö on räätälöity siten, että sen kautta syntyvä osaaminen antaa laaja-alaiset taidot työskennellä erilaisissa turvallisuussihteerin tehtävissä, sekä edellytykset ylläpitää ja tarvittaessa kehittää asiakkaan turvallisuustoimintoja. Koulutuksen sisältöä tarkastellaan jokaisen aloittavan ryhmän osalta uudestaan, jotta varmistetaan sisällön vastaavan liiketoiminnan tarpeita.
- Opiskeltavat sisällöt ovat monipuolisia. Lähtökohtana on sihteerin työ, joka laajenee turvallisuusasioihin. Turvallisuussihteerin pitää hallita turvallisuustekniikka. Tehtäviin kuuluvat myös puhelinvaihteen hoito, kokousmuistioiden teko ja esimerkiksi matkavaraukset, kertoo keväällä yksi tutkinnon suorittaneista, Henriika Tulivirta.

Koulutus on tarkoitettu lähtökohtaisesti kaikille aulahenkilön tehtävissä työskenteleville työntekijöillemme, jotka haluavat kehittää omaa ammattitaitoaan ja laajentaa osaamistaan. Kaikki opiskelijat työskentelevät Securitaksella vakituisessa työsuhteessa aulapalvelutehtävissä. Varsinainen työnkuva aulassa, jossa turvasihteerimme työskentelevät, vastaa pitkälti assistenttitehtäviä.

Asiakaskokemukset hyviä

Asiakkaamme odottavat, että aulahenkilöllämme on ammattitaitoa ylläpitää kokonaisvaltaisesti asiakkaan turvallisuutta, sisältäen yleensä perinteisten vartiointi - ja kulunvalvontapalveluiden lisäksi myös muun muassa safety-palvelut. Safety-palvelut sisältävät työturvallisuus-, pelastus- ja alkusammutuspalveluja. Kouluttamalla henkilökuntaamme voimme tarjota asiakkaillemme asiantuntevaa palvelua, asiakkaan tarpeiden mukaan.
- Valmistuneet turvasihteerit toimivat asiakasyrityksissämme ja koulutuksen tuoma osaamisen lisääntyminen on otettu tyytyväisenä vastaan, kertoo koulutuksen sisällön kehittämisestä asiaskastarpeiden osalta vastaava Securitaksen kehityspäällikkö Niina Ovaskainen.

Tuemme opiskelua

Vuoden 2014 lopussa 972 henkilöstömme jäsenellä oli ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai molemmat suoritettuna. – Haluamme tukea etenemistä yrityksessämme ja olemme määritelleet sitä varten niin kutsutun sisäisen urapolun. Opiskelun avulla eteneminen on hyvä porkkana, joka innostaa työntekijöitä hakemaan koulutuksiin, Örthèn sanoo.

Katso haastatteluvideo tutkinnon suorittaneesta Henriika Tulivirrasta, jossa hän kertoo kokemuksistaan koulutuksesta. >>

Takaisin