21.6.2016

Arjen sankaritekoja. Joka päivä.

Vaarallisen palon estäminen ja hirvenvasan pelastus.

Työntekijämme esti palon leviämisen huoltoasemalla Helsingin Käpylässä

Helsingin messukeskuksessa työskentelevä Securitaksen kohdepäällikkö Tommi Sihvonen poikkesi torstaina 2.6. aamuvarhaisella kahville työmatkan varrella olevalle huoltoasemalle.

Sisään päästyään hän kohtasi hätääntyneen huoltamon työntekijän, joka pyysi apua sisällä olleilta asiakkailta, koska rasvakeitin oli syttynyt keittiössä palamaan eikä hän onnistunut sammuttamaan paloa.

Hätäkeskukseen oli jo soitettu. Sihvonen riensi sisälle päästyään heti apuun. Hän tukahdutti palon sammutuspeitteellä, sulki keittiön oven ja kaikki sisälläolijat siirtyivät huoltamon pihalle. Paikalle tuli pian liuta hälytysajoneuvoja: poliisi, palokunta ja ambulanssi. Nämä tarkastivat tilanteen ja palokunta tuuletti rakennuksen.

Isolta onnettomuudelta vältyttiin Sihvosen rohkean ja varman toiminnan ansiosta.

Hirvenvasa pinteessä

Raahen terästehtaan hälytyskeskus sai toukokuun alkupuolella iltavuoroon ilmoituksen: hirvi on tehdasalueella kelojen varastokentällä.

Securitaksen tehdaspalokunta hälytetettiin paikalle selvittämään tilannetta ja vasa löytyi makaamasta väsyneenä kelakentältä. Se oli niin väsynyt, ettei jaksanut juosta karkuun, vaikka ihmisiä hääri ympärillä.

Hetken tilannearvion jälkeen tehtiin päätös, että hirven vasa palautetaan läheiseen metsikköön. Sammutusyksiköstä suojelumies Esa Grekula nosti vasan syliinsä ja kiipesi pakettiautoon. Metsään päästyään Grekula laski hirven maahan, ja pieni kaveri pinkaisi hetkessä täyteen juoksuun ja katosi metsikköön. Pian metsästä kuului vasan kutsuääni, jolla tämä pyysi emoa paikalle. Tarina päättyi onnellisesti.

Takaisin