7.9.2016

Jaksaa, jaksaa!

Securitas osallistui Sotilasjuoksu-tapahtumaan elokuussa. Tapahtuman näyttämönä toimi Upinniemen varuskunta-alue.

- Ideaa järjestää tapahtuma varuskunnan sisällä on pyöritelty yrityksessämme ensimmäistä kertaa jo vuosia sitten. Tänä vuonna pääsimme vihdoin toteuttamaan sen. Liikunnallisen vapaapäivän lisäksi varusmiehet pääsivät kuulemaan erilaisista työmahdollisuuksista yhteistyökumppaniyrityksissä, kertoo tapahtuman järjestäjä, markkinointitoimisto OFRD:n myyntipäällikkö Anni Malinen.

Kyykkyyn, ylös!

Päivä alkoi kuntosali Grossfit Kirkkonummen järjestämällä alkuverryttelyllä, jossa alokkaat liikkuivat musiikin tahtiin vetäjän esimerkin mukaisesti. Hiekka pöllysi, kun 500 varusmiestä lankutti, venytteli, punnersi ja puhisi Upinniemen isolla hiekkakentällä. Varusmiehet oli jaettu kahteen ryhmään, joista ensimmäinen ryhmä osallistui ohjelmaan aamupäivällä ja toinen iltapäivällä. Päivä koostui alkuverryttelyn lisäksi erilaisten rastien suorittamisesta kenttäalueella. Rastin suoritettuaan sai leiman tapahtumapassiin. Jokaisen päivään osallistuvan varusmiehen piti saada kymmenen leimaa passiinsa.

Kumppaniyrityksillä oli kentänlaidalla osastot, joissa varusmiehillä oli mahdollisuus tutustua yritykseen ja sen tarjoamiin työmahdollisuuksiin. Securitaksen osastolla saattoi myös onnenpyörää pyöräyttämällä saada himoitun ilmaisen kahvi ja pulla-lipun Sotilaskotiin tai jos oikein hyvä tuuri kävi, saattoi pyöräytyksen jälkeen esitettyyn kysymykseen oikein vastaamalla saada hyvän tuotepalkinnon. Palosimulaattoriautomme oli paikalla osastomme vieressä ja yksi merkintä rastipassiin heltisi, kun kävi harjoittelemassa ohjatusti alkusammutusta simulaattorissa.

Tiukka kilpailurata

Alokkaiden fyysinen kestävyys ja ongelmanratkaisutaito punnittiin Upinniemen esteradalla, jossa varsinaisen perusradan lisänä oli kumppaniyritysten ja tapahtuman järjestäjän tekemiä erilaisia esteratatehtäviä.
Me päädyimme omalla esteellämme testaamaan yhteistoimintaa ja fysiikkaa. Neljän hengen kilpailuryhmän tuli esteellämme saada 75 kg:n nukke nostettua kolmemetrisestä montusta ylös, samoin kuin nukkea montussa nostamassa olleet kaverinsa. Ihan helppoa se ei ollut ja esteellä olikin kantahenkilökuntaa kirittämässä ja kellottamassa kilpailijoita.
– Jaksaa, jaksaa! kuului alikersantin huuto poikien retuuttaessa nukkea montusta ylös. Esteradan nopein joukkue palkittiin. Alla oleva videoklippi on kuvattu kahden joukkueen suorituksesta esteellämme.

Erilaista armeija-arkea ja työmahdollisuuksia

- Varusmiesten asenne ja meininki päivän aikana ylitti odotuksemme. Heille päivä oli todella erilainen ja mieleen jäävä kokemus armeija-arjen keskellä. Ja yhteistyökumppaneiksi halusimme nimenomaan yrityksiä, jotka ovat mukana varusmiesten elämässä mahdollisesti jo palvelusaikana ja sen jälkeen, Malinen kommentoi tapahtuman palautetta.

Myös Securitaksen henkilöstöpäällikkö Katja Soivio oli tyytyväinen tapahtumaan.
- Lähdemme mielellämme mukaan tämäntyyppisiin tapahtumiin. Saamme sanomamme tulevaisuuden työpaikkana perille mukavan tekemisen ohessa, hän toteaa päivän annista.

Entä tapahtuman jatko, nähdäänkö ensi vuonna jälleen lankuttavia alokkaita varuskunnassa jossain päin Suomea?

- Lähdemme seuraavaksi neuvottelemaan jatkosta. Toivottavasti pääsemme toteuttamaan tätä mahtavaa tapahtumaa mahdollisimman monessa varuskunnassa ja saamme Securitaksen taas mukaan! Malinen innokkaasti lopettaa.

Tämä selvä.

Kuvassa Securitaksen osaston väki, vasemmalta: HR-assistentti Jonna Korppi, henkilöstöpäällikkö Katja Soivio, HR-asiantuntija Elina Ruohomaa ja palosimulaattorissa alkusammutuskoulutuksista vastannut Fredrik Roos.
Takaisin