17.3.2016

Nets palkitsi aulavahtimestarimme Marko Viitalan

Nets Oy:ssä aulavahtimestarina työskentelevä työntekijämme Marko Viitala palkittiin yrityksen vuosijuhlassa.

Viitala on ensimmäinen ei-Netsiläinen, jolle palkinto jaettiin.

Marko Viitala on pitkän linjan securitaslainen. Hän aloitti työnsä Securitaksen edeltäjän, STV Oy:n palveluksessa jo vuonna 1988.

Uransa aikana Viitala on ehtinyt toimia monessa eri tehtävässä Securitaksella. Hän on työskennellyt muun muassa Securitas arvokuljetuksessa palveluesimiehenä, SYP-pankin apulaiskenttäpäällikkönä sekä kahdeksan vuotta Mobile-palveluissa palveluesimiehenä. Viitala on suorittanut myös turvallisuusvalvojan erikoisammattitutkinnon TVEAT:in vuonna 2002.

- Ehdottomasti paras oppikouluni oli Mobile-puolen palveluesimiehen työ. Siinä joutui kohtaamaan niin monia erilaisia haasteellisia tilanteita ja selviytymään niistä, hän kertoo Mobile-ajoistaan.

Melker Schörling -stidendi

Viitala oli myös ensimmäisiä kansainvälisen Melker Schörling -stipendin saajia. Stipendin jakaa vuosittain Securitas-konsernin hallitus hakuprosessin kautta valituille ansioituneille vartiointihenkilöstöön kuuluville työntekijöille. Stipendiä voi hakea kaikki Securitas-maat. Stipendiaatti pääsee stipendin turvin matkustamaan toiseen Securitas-maahan ja tutustuu siellä kyseisen maan toimipaikkaan, toimintaan ja työntekijöihin.

Viitalan stipendiaattimaaksi valikoitui Norja ja siellä Securitas Oslon pääkonttori. Oslossa hän tutustui Citypatrol-palveluun, jota Suomessa ei vielä tuolloin ollut. Viitala kulki partion mukana yö- ja päivävuoroissa ja tutustui palvelukonseptiin. Vierailun jälkeen Citypatrol-toiminta käynnistyi myös Suomessa.

Stipendiaatin kuuluu pitää kokemastaan ja näkemästään esitys kotimaassa työyhteisössään, mutta Viitalaa pyydettiin pitämään esitys myös Securitaksen konsernin hallitukselle.
- Se oli jännittävä paikka, hän muistelee.
- Paikalla oli englanninkielistä esitystä kuulemassa myös stipendisäätiön perustaja ja Securitaksen hallituksen puheenjohtaja herra Melker Schörling itse, Viitala jatkaa.

Netsin aulan käyntikortti

Nets Oy:ssä Viitala on työskennellyt nyt kuusi vuotta. Nets Oy (entinen Luottokunta) on Pohjoismaiden johtava maksuratkaisujen, tietopalvelujen ja digitaalisten turvaratkaisujen tarjoaja, jolla on toimintaa Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Virossa. Suomen Netsissä työskentelee tällä hetkellä noin 600 työntekijää.

- Olen viihtynyt Netsillä todella hyvin. Tunnen myös Pohjoismaiden Suomessa usein käyvät netsiläiset etunimeltä ja kuulumiset vaihdetaan aina aulassa, ennen kuin he jatkavat matkaa kokoukseen, Viitala kertoo. Suomen netsiläiset pitävät Viitalaa yhtenä heistä, niin vahvasti tämä on sulautunut porukkaan ja tekee työnsä hyvällä asenteella.

- Olen palveluhenkinen persoona ja teen työtäni aidosti mielelläni, teeskentely paistaisi varmasti läpi, Viitala selittää.

- Nets on korkean turvatason paikka, joten olen laatinut tarkan, mutta en pikkutarkan, ohjeistuksen asioiden hoidosta, jotta tuuraajakin osaa hoitaa tehtävät hyvin poissa ollessani. Mielestäni hyvät ohjeet kohteissa ovat kaiken a ja o. En ymmärrä, miksi osaamistaan ei jakaisi, sharing is caring, hän painottaa.

- Aula on yrityksen käyntikortti, ja jos voin tekemiselläni vaikuttaa siihen, että se käyntikortti on hyvä, haluan sen tehdä, Viitala jatkaa.

Hän korostaa myös erinomaista vuorovaikutusta Netsin henkilökunnan kanssa.

- Vuorovaikutukseen tarvitaan aina kaksi ja netsiläisten kanssa se on sujuvaa. Turvallisuusorganisaation kanssa on hyvät välit ja säännöllinen palaverikäytäntö toimii. Täällä on helppo olla ja tehdä työtä, hän kiteyttää.

Palkinto yllätti täysin

Netsin vuosijuhlalla on pitkät perinteet ja Viitala on ollut tilaisuudessa mukana vieraana useana vuonna. Juhlallinen tilaisuus järjestettiin tänä vuonna Helsingin Paasitornissa.

Tilaisuudessa palkitaan vuosittain 12 ansioitunutta netsiläistä kunniataululla. Valintaperusteista tehdään videokooste, joka näytetään ennen palkitsemista isolla näytöllä yleisölle. Videolla eri yksiköitä edustavat netsiläiset kertovat, miksi he haluavat juuri tämän henkilön saavan palkinnon.

- Palkitseminen tuli kyllä ihan puun takaa, yhtä äkkiä videolta alkoi näkyä ja kuulua perusteluja minun valintaani. Yllätys oli täydellinen, mutta mieluinen, Viitala naurahtaa.

- Ja olihan tämä erittäin suuri kunnia, kun aiemmin ei kukaan talon ulkopuolinen ole palkintoa saanut, hän jatkaa.

Videolla perusteet Marko Viitalan valintaan olivat seuraavat:

On yksi henkilö Netsissä, jonka jokainen meidän ulkomainen kollegamme on tavannut ja tapaa Suomessa käydessään. Poikkeuksetta tämä tapaaminen on hyvin hyvin positiivinen. Tästä henkilöstä on tullut legenda koko Netsissä.

Hänen ammattitaitonsa ja positiivinen sekä rakentava asenteensa on ennen kuulumatonta. Monet ulkomaiset kollegamme ovat kysyneet minulta, ovatko kaikki suomalaiset yhtä ”One Nets” -henkisiä?

Tämä henkilö on: Marko Viitala”

Myös Securitas halusi palkita ansioituneen työntekijänsä. Viitala sai työnantajaltaan lahjan erinomaisesti tehdystä työstä ja ammattitaidosta kakkukahvitilaisuudessa.

Takaisin