21.6.2016

Verkkopohjainen perehdytyspalvelu - laatua ja kustannussäästöä

Securitaksen verkkopohjainen perehdytyspalvelu helpottaa merkittävästi vierailijoiden perehdyttämistä.

Palvelu säästää kaikkien osapuolien aikaa ja varmistaa perehdytyksen tasalaatuisuuden.

- Perehdytyspalvelumme sopii kaikkiin työympäristöihin, joissa vierailijoilta vaaditaan turvallisuusperehdytykseen osallistumista ennen tiloihin tai alueelle pääsyä. Tyyppiesimerkkejä tällaisista ympäristöistä ovat rakennustyömaat, tuotantolaitokset, laitetilat ja logistiikkakeskukset, kertoo Securitaksella palvelusta vastaava, Business Development Manager Niina Ovaskainen.

Monipuoliset käyttömahdollisuudet

- Perehdytysmateriaalin sisältö muokataan kunkin yrityksen tarpeisiin sopivaksi ja se toimitetaan vierailijoille sähköisesti etukäteen. Monipuolisia käyttömahdollisuuksia lisää se, että materiaali voi sisältää niin dokumentteja, kuvia kuin videotakin. Perehdytysmateriaali on mahdollista laatia monikielisenä ja saman yrityksen materiaalista voidaan tehdä useita eri versioita eri vierailijaprofiileille, esimerkiksi toimisto- ja tuotantotiloissa vieraileville sekä vaikkapa kuljetusliikkeiden edustajille, Ovaskainen jatkaa.

Perehdytettäviä voi kirjata järjestelmään yksitellen tai perehdytettävien listan voi siirtää kerralla excel- tai csv-taulukkona. Saatuaan linkin sähköpostiin perehdytettävä tutustuu perehdytysmateriaaliin, ja hänet voidaan ohjata sen jälkeen ruudulla suoraan tenttiin, joka hänen tulee suorittaa hyväksytysti. Hyväksytty suoritus kirjautuu isäntäyrityksen tietokantaan ja vieraalle lähtee sähköpostiin todistus, joka on tarvittaessa tulostettavissa.

Perehdytyspalvelu on integroitavissa Securitaksen automaattisen vierailijahallintajärjestelmän kanssa, mutta se toimii myös itsenäisenä palveluna. Jos palvelu on integroitu vierailijahallintaan, voidaan asetuksista säätää, että järjestelmä antaa vierailijan kirjautua vieraaksi vasta, kun rekisterissä on merkintä suoritetusta ja voimassa olevasta perehdytyksestä. Lisäksi vierailijan tiedot siirtyvät automaattisesti perehdytyspalveluun.

Vaivattomuutta alusta loppuun

Ovaskainen kertoo, että perinteiseen turvallisuusperehdytyskäytäntöön verrattuna Securitaksen perehdytyspalvelun käyttö säästää merkittävästi perehdytyksestä vastaavan henkilön aikaa. Samalla voidaan varmistua, että kaikkien vierailijoiden saama turvallisuusperehdytys on samansisältöinen ja että he ovat sisäistäneet keskeisimmät asiat. Dokumentaatio perehdytyksen suorittaneista tallentuu tietokantaan luotettavasti ja ajantasaisesti. Isäntäyritys voi itse päivittää perehdytysmateriaalin ja tentin sisältöä milloin tahansa, tai se voidaan ulkoistaa hoidettavaksi lisäpalveluna Securitaksella.

Perehdytyspalvelun käyttöönotto on vaivatonta: asiakkaan tulee ainoastaan arvioida perehdytettävien määrä sekä toimittaa Securitakselle perehdytysmateriaali ja tenttikysymykset. Palvelulla ei ole kuukausimaksua, vaan palvelumaksu määräytyy perehdytysten lukumäärän perusteella. Palvelun hinta muodostuu sitä edullisemmaksi, mitä enemmän perehdytettäviä on. Tarvittaessa Securitaksen turvallisuusasiantuntijat konsultoivat perehdytysmateriaalin koostamisessa.

Palvelu tuo säästöä

- Asiakkaat ovat yllättyneet siinä, miten merkittäviä säästöjä perehdytyspalvelun käytöllä on saatu. Suuria vierailijamääriä vastaanottavissa yrityksissä kustannussäästöt voivat nousta jopa kymmeniin tuhansiin euroihin vuodessa, ja pienten vierailijamäärien yrityksissäkin muutos kuluissa on huomattava, Ovaskainen kertoo.

Lisätietoja:
Niina Ovaskainen
niina.ovaskainen@securitas.fi
p. 040 507 3661

Takaisin