14.12.2012

Sankaritarinoita

Joka päivä, kaikkialla maailmassa arjen sankarimme saavat ihmiset tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Tiedostamme toimintamme tärkeyden arjen turvaajina ja siksi tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuksia kouluttautumiseen, kehittymiseen ja urakehitykseen. Lue sankaritarinoita työntekijöidemme arjesta.

City Patrol-vartijamme havaitsi kahden nuoren pojan syyllistyvän laittomaan toimintaan

Lokakuisena perjantaiaamuna itäsuomalaisen ostoskeskuksen lähettyvillä vartija huomasi 14-vuotiaiden poikien käyvän iäkkään naisen kimppuun ja repivän tältä käsilaukun kädestä.

Juoksukilpailun jälkeen vartija sai toisen tekijöistä kiinni lähistöltä heti teon jälkeen ja sai puhuttua kiinniotetun soittamaan myös rikoskumppaninsa paikalle. Vartija luovutti pojat viranomaisten haltuun.

Kiitollinen rikoksen uhri sai vartijan valppauden ansiosta omaisuutensa takaisin. Uhri ei onneksi loukkaantunut tapauksesta fyysisesti.

Apteekkimurto

Vartijamme oli vappuaattona yövuorossa saadessaan ilmoituksen apteekista tulevasta murtohälytyksestä. Kohteelle saavuttuaan vartijamme havaitsi yhden apteekin ikkunan olevan rikottu.

Vartijan odotellessa kohteen ulkopuolella paikalle hälytettyä poliisipartiota, rikotun ikkunan kautta tuli ulos mieshenkilö mukanaan muovikassi. Pysähtymis-käskystä välittämättä mies pyrki pakenemaan paikalta. Vartija esti miehen pakoyrityksen ja sai miehen kimppuunsa. Poliisipartion tullessa paikalle vartijamme oli onnistunut rauhoittamaan miehen ja luovutti hänet poliisille. Mies oli poliisille tuttu rikollinen.

Helsingin Länsisatamassa palkittiin hengenpelastustehtävissä Securitaksen järjestyksenvalvojia

Helsingin Länsisatamassa työskentelevät Securitaksen järjestyksenvalvojat palkittiin esimerkillisistä henkeä pelastavista ensiaputilanteista.

Järjestyksenvalvojat ovat olleet hoitamassa puolenkymmentä vakavaa ensiaputilannetta, jossa sairaskohtauksen tai jonkin muun seurauksena potilas on ollut eloton ja tarvinnut elvytystä. Yhteistyössä Helsingin Pelastuslaitoksen kanssa on kaikki tapaukset pystytty hoitamaan moitteettomasti ja potilaat ovat kuntoutuneet ennalleen.

Vakavien ensiaputilanteiden lisäksi henkilökuntamme on ollut mukana hoitamassa noin 200 lievempää ensiapua vaativaa tapausta. Nämä tapaukset ovat yleensä olleet ruhjeiden, haavojen ja hengitysvaikeuksien hoitoa.

Yrityksemme muisti työntekijöitään kunniaseinätaululla, jossa on kultainen pelastuskirves ja kultaisella laatalla pelastustoimiin osallistuneiden henkilöiden nimet. Kunniataulu annettiin Helsingin Sataman satamakapteeni Kari Noroviidalle. Taulu on nähtävissä Länsiterminaalin seinällä.

Myös Suomen palopäällystöliitto kiitti työntekijöitämme esimerkillisestä toiminnasta ja liiton toiminnanjohtaja Ari Keijonen ojensi aluejohtaja Petri Mönkköselle liiton kunniakirjan.
Palkintoa vastaanottamassa Länsiterminaalissa järjestyksenvalvojistamme paikalla olivat Darvy Kõdar, Juhani Tuunainen, Eevi Kinanen, Jessa Leppälä, Markus Mölsä, Oula Korja, Sergei Freundlich, Bekim Haxholli ja Jani Pajunen.

Takaisin