17.9.2013

Sankaritekoja K-ryhmän kohteissa

Niko Allisto saapui kesäisenä aamuna työvuoroon Keskon päätoimitaloon. Heti aulaan astuttuaan hän havaitsi reilun vesikerroksen lattialla.

Myös aulan vieressä oleva takahuone oli veden peitossa. Niko ryhtyi välittömästi toimenpiteisiin. Huolto hälytettiin ensiksi paikalle. Heti sen jälkeen hän kutsui siivoojat hätiin alakertaan kuivattamaan vahingon jälkiä. Tietämättä vielä veden tulon syytä, Niko tarkasti myös kaikki talon seitsemän kerrosta, onneksi ne olivat kuivat. Seuraavaksi hän soitti esimiehelleen Jyri Flinckille ja Keskon puolen yhteyshenkilölle turvallisuuspäällikkö Petri Käyhkölle ja ilmoitti vahingosta.

Huollon tultua veden tulon syy selvisi. Takahuoneen sadevesiputki oli rikki. Kesän rankkasateet olivat rikkoneet putken ja vesi oli päässyt valumaan sisään. Ripeällä toiminnallaan ja nopealla reagoinnillaan vahingon määrä jäi melko vähäiseksi.

- Nikon nopea reagointi ja ensimmäiset oikeat toimenpiteet ratkaisivat vahingon määrän, Keskon turvallisuuspäällikkö Petri Käyhkö toteaa.

Toimivaa yhteistyötä

Securitaksen turvallisuuskumppanuus Kesko Oyj:n päätoimitalossa alkoi kesällä 2011. Toimitamme turvallisuuspalveluja myös useille K-ryhmän myymälöille ja marketeille.

- Porukka on hyvä. Oma työni helpottuu huomattavasti, kun voin luottaa työntekijöihin ja tiedän, että he saavat tarvittaessa tukea omalta esimieheltään. Ilmapiiri on hyvä ja sitä kautta yhteistyö ja tiimi toimii hyvin, Käyhkö kiittää.

Securitas pitää useissa kohteissaan säännöllisesti kehityspalavereja. Palavereissa on aina mukana kohde-esimies, yksiköstä vastaava päällikkö sekä asiakkaan edustaja, Keskolta yleensä Petri Käyhkö.

Mahdollisuuksien mukaan myös kohteen muut Securitaksen työntekijät osallistuvat palavereihin. Palavereissa jaetaan risut ja ruusut ja etsitään uusia tapoja ja mahdollisuuksia kehittää toimintaa. Tarkoitus on tuoda asiakkaalle lisäarvoa maksamalleen palvelulle kehittämällä yhdessä palveluja. Käytäntö on saanut paljon kiitosta sekä asiakkaan että työntekijöiden taholta.

Hyvät teot palkitaan

Securitas ja Kesko halusivat palkita sankariteosta Nikon. Petri Käyhkö, Securitaksen Etelä-Suomen aluejohtaja Petri Mönkkönen, yksikönpäällikkö Jaakko Rantala ja kohde-esimies Jyri Flinck järjestivät perjantaina 30.8. Nikolle yllätyksenä palkitsemistilaisuuden Keskon päätoimitalossa Katajanokalla. Kahvittelun ja kiitospuheiden lisäksi yllätetty ja tyytyväinen mies palkittiin sisupuukolla Securitaksen toimesta.

Myös Klaukkalan K-Citymarketissa vartijamme Niko Juutilainen esti autohallin palon sammuttamalla palamaan syttyneen auton jauhesammuttimen avulla. Palokunnan tehtäväksi jäi vain parkkihallin tuuletus. Nikon ripeän toiminnan ansiosta palo ei päässyt leviämään ympäröiviin autoihin. Palolaitos kiittelikin Nikoa ripeydestä ja totesi nopean toiminnan pelastaneen tilanteen. K-Citymarket palkitsi sankariteon lahjakortilla ja myös Securitas huomioi työntekijänsä erinomaisesta toiminnasta.

Takaisin