13.12.2013

Turvallisuutta messuilla ja asiakasillassa

FinnSec -messut järjestettiin 13.-15.11. Helsingin Messukeskuksessa.

Securitaksen osastolla oli vahvasti esillä teknologia-, Safety- ja Welcome-palvelut. Myös yhteistyökumppanimme Zoll-defibrillaattoreita maahantuovan Medidyne Oy:n sekä monipotilastilanteessa käytettäviä rintaan kiinnitettäviä EKG-ilmaisimia maahantuovan Spektikor Oy:n edustajat olivat paikalla esittelemässä tuotteitaan. Messukeskuksen pääsisäänkäynnin edustalla oli palosimulaattoriautomme, jossa halukkaat pääsivät kokeilemaan alkusammutustaitojaan opastettuna. Messut keräsivät kaikkiaan noin 22 000 kävijää.

Securitas Light & Fire Lounge

Securitaksen asiakasjuhla kokosi lähes viisisataa asiakasta, yhteistyökumppania ja omaa henkilökuntaa torstaina 13.11. Vanhalle Ylioppilastalolle. Juhlan teemana oli valo ja tuli (Light & Fire Lounge) ja se korostui myös illan ohjelmassa. Vieraiden sisääntullessa ulko-oven edessä tulitaiteilijat esittivät performanssinsa soihtujen kanssa. Sisätiloissa esitettiin illan aikana valoilluusio-show.

Keynote-puhuja Pauli Aalto-Setälä

Tilaisuuden alussa pääpuheenvuoron piti mediapersoona Pauli Aalto-Setälä, joka johdatti kuulijat brändin tärkeään merkitykseen yrityksen liiketoiminnalle. Brändin rakentaminen vie aikaa ja siihen vaikuttaa koko yrityksen henkilökunta omalla jokapäiväisellä työllään. Puheessaan Aalto-Setälä otti kantaa ikääntyvään työväestöön työpaikoilla.
- Viisikymppinen, kuten minä, ei ole ”parasta ennen” -leiman saanut dinosaurus, vaan iän myötä karttunut osaaminen ja elämänkokemus tuo yritykseen hiljaisen tiedon lisäksi myös tärkeää tietotaitoa ja malttia, hän kertoo.

Aalto-Setälä korosti myös työpaikan ilmapiirin tärkeyttä ja henkilöstön oikeaa motivointia ja tehtävien jakoa.
- Kun kaikki tietävät mitä tekevät, miksi, ja mitä heiltä odotetaan, työssään viihtyy ja työpaikalla voi olla oma itsensä. Tunneälyinen johtaja pystyy yleensä resursoimaan työntekijänsä oikein, hän kiteyttää.

Ikääntyvästä työväestöstä päästään sopivasti illan yllätysesiintyjiin: lauluyhtye Aikamiehiin. Aikamiesten yksi kuorolainen on Securitaksen työntekijä, järjestyksenvalvoja Heikki Saresvirta. Heikki työskentelee Helsingin Messukeskuksessa järjestyksenvalvojana ja on herrasmiehenä asiakkaiden ja työkavereiden suuressa suosiossa.

Saresvirta oli myös yksi dokumentin pääesiintyjä muutama vuosi sitten Ylen tekemässä ohjelmasarjassa eläkeikäisistä, mutta vielä työelämässä olevista senioreista. Heikki täyttää ensi vuonna 68 vuotta. Asiakasjuhlassa Aikamiehet esittivät elokuvamusiikkisävelmiä ja Securitaksen vartijoille sanoittamansa ja yhtyeen kapellimestari Märt Rataseppin sovittaman kappaleen ”Nuku vaan, me valvotaan”. Laulun nuotit Saresvirta juhlallisesti ojensi esityksen jälkeen lavalla toimitusjohtaja Jarmo Mikkoselle.

Illan tanssimusiikista vastasi myös Linnan itsenäisyyspäiväjuhlissa esiintynyt yhtye Antti Matikainen Band. Yhtye sai hyvällä musiikillaan houkutelluksi tanssilattialle hyvän joukon tanssijoita miesvaltaisesta juhlayleisöstä huolimatta.

Takaisin