16.9.2013

UPM:n sankarivartijat

Työntekijöidemme ripeän toiminnan ansiosta säästyttiin isoilta vesivahingoilta.

UPM:n pääkonttorissa Helsingin keskustassa Eteläesplanadilla vältyttiin mittavilta kustannuksilta ja isolta vesivahingolta vartijoiden valppauden avulla.

Viikonlopun myöhäisillan työvuorossa ollut piirivartija Janne Parisot poikkesi tavanomaisella kierroksellaan UPM:n pääkonttoriin, kuten usein ennenkin. Kaikki näytti olevan kunnossa, kunnes Janne saapui ylimpään, seitsemänteen kerrokseen ja konehuoneeseen. Heti konehuoneen kynnyksen yli astuttuaan Janne huomasi, että lattialla oli reippaasti vettä. Hän soitti asiasta välittömästi huoltoyhtiölle ja teki asiasta merkinnän raporttiin jatkoseurantaa varten seuraavaan vuoroon saapuvalle kollegalleen.

Noona Hiilinen aloitti kierroksen aamulla Jannen jälkeen ja meni tarkastamaan konehuoneen tilanteen. Konehuoneessa oli edelleen reilusti vettä ja sitä oli valunut myös konehuoneen alapuolella sijaitsevaan yrityksen VIP-tilaan, johon oli juuri tehty iso lattiaremontti ja jossa oli tarkoitus järjestää lähitulevaisuudessa iso asiakastilaisuus.

Hän yritti pelastaa VIP-tilan lattiaa pyyhkimällä sitä ja asetellen pyyhkeitä listojen päälle. Tämä toimenpide pelasti lattian isommalta vahingolta ja perusteelliselta korjaukselta.

Noonan onnistui myös ripeällä toiminnallaan pelastamaan UPM:n työntekijän kannettavan tietokoneen, joka oli tämän työhuoneessa VIP-tilojen vieressä ja konehuoneen alapuolella. Tietokone sisälsi tärkeää tietoa eri työprojekteista ja tietojen tuhouduttua vesivahingon vuoksi, olisi niiden palauttaminen ollut työlästä ja osin mahdotonta.

Konehuoneen lattiakaivon todettiin olevan tukossa, mistä veden kasaantuminen huoneen lattialle johtui. Lattiakaivo avattiin ja tilanteesta selvittiin noin 16 000 euron vahingolla.

- Aineellista säästöä Jannen ja Noonan ripeyden ansiosta saimme ainakin noin 150 000 euroa. Sen verran ison vesivahingon korjaukset olisivat maksaneet, puhumattakaan mielipahan ja ylimääräisen vaivan säästymiseltä, toteaa UPM:n turvallisuusjohtaja Mikko Viitasaari.

Sankarit palkittiin

UPM:n turvallisuusjohto halusi palkita vartijamme esimerkillisestä toiminnastaan ja Securitaksen pääkonttorissa Elimäenkadulla järjestettiin keskiviikkona 5.6. palkinnonjakotilaisuus lounaan merkeissä. Turvallisuusjohtaja Viitasaari ja toimitilapäällikkö Mauri Eklund lahjoittivat Noonalle ja Jannelle UPM:n puolesta Nokian uudet Lumia 820-kännykät sekä UPM:n uniikit liikelahjat, upeat, pyöreät vaneerimaljakot.

- Haluamme korostaa, että nämä nuoret osoittivat loistavaa sitoutuneisuutta työhönsä, avuliaisuutta ja ennen kaikkea esimerkillistä oma-aloitteisuutta, joka pelasti meidät isolta vahingolta. Palkitsemisella haluamme osoittaa, että he toimivat erinomaisesti tilanteessa, joka tarvitsi nopeaa harkintaa ja ripeää toimintaa, Viitasaari ja Eklund hehkuttavat.

Takaisin