10.11.2014

Arjen sankaritarinoita

Joka päivä, kaikkialla maailmassa arjen sankarimme saavat ihmiset tuntemaan olonsa turvallisemmaksi.

Tiedostamme toimintamme tärkeyden arjen turvaajina ja siksi tarjoamme henkilöstöllemme mahdollisuuksia kouluttautumiseen, kehittymiseen ja urakehitykseen. Yhdessä työskentelemällä yhdistämme turvallisuuden ammattiosaamisen ja palveluhalukkuutemme vaikuttaaksemme yhteiskunnassa.

Ylivartijamme pelasti iäkkään henkilön hengen

Ylivartijamme lähti hälytyskäynti-ilmoituksen johdosta tarkastamaan kohteen. Savuhälytys tuli talon portaikosta. Ylivartijan saapuessa paikalle asunnossa oli jo runsaasti savua. Asukas makasi keittiön lattialla tajuttomana.

Lieden levy oli päällä ja sen päällä kärysi elintarvikepakkauksia. Vartija ryhtyi välittömästi hoitamaan henkilöä ja hälytti pelastuslaitoksen paikalle. Hän sai henkilön palaamaan tajuihinsa ennen pelastuslaitoksen tuloa.

Asunto tuuletettiin ja asukas kuljetettiin sairaalaan lisähoitoon. Iäkkään henkilön selvityminen oli minuuteista kiinni.

Vartijamme selvitti murron

Perjantaiyönä syyskuussa oli eduskunnan vuokraamiin tiloihin murtauduttu ja aiheutettu noin 20 000 euron vahingot. Murtautuja oli muun muassa rikkonut kaikkien neuvottelutilojen ikkunat. Lopuksi hän oli vielä vetänyt palopainikkeesta aiheuttaen palohälytyksen. Neuvottelutiloissa ei ollut liiketunnistimia eikä kameroita.

Vartijamme oli lauantaiaamuna tullut töihin ja tavannut päivystävän huoltomiehen, joka kertoi yöllä tapahtuneesta murrosta ja ilkivallasta. Huoltomies oli aamuyöstä hälytetty paikalle palohälytyksen vuoksi. Myös poliisi oli kutsuttu paikalle ja he olivat tehneet alustavat tutkinnat tiloissa ja jättäneet turvavalvomoon yhteystiedot siltä varalta, että asiasta selviäisi jotain uutta.

Vartija oli ryhtynyt tarkastelemaan tallenteita edelliseltä yöltä ja huomannut vuokratun tilan saunaosastosta poistuvan sekavasti käyttäytyvän henkilön, jonka matka ulos oli kestänyt reilun tunnin. Henkilöllä oli ollut saunatiloista poistuessaan takki päällä, mutta pihalle tullessaan tuntia myöhemmin takki oli kadonnut.

Työntekijämme oli aamulla käynyt vielä uudemman kerran tarkastamassa eduskunnan vuokraamat tilat ja löytänyt sieltä samanlaisen takin kuin saunatiloista poistuneella henkilöllä oli ollut tallenteessa. Hän oli heti ottanut yhteyttä tutkijoihin havainnostaan, ja takin taskuista löytyneen omaisuuden avulla poliisi oli suorittanut henkilön kiinnioton. Henkilö oli alustavasti myöntänyt murtautuneensa tiloihin, muttei osannut antaa mitään järkevää selitystä teolleen.

Tutkijat olivat vielä jälkikäteen soitelleet vartijalle ja kiittäneet häntä kiinniottoon johtaneesta toiminnasta.

Takaisin