10.11.2014

Rauman Seaside Industry Parkin turvallisuuskumppanina

Rauman Seaside Industry Park on teollisuuspuisto, joka perustettiin toimintansa lopettaneen telakkayhtiö STX:n alueelle.

Teollisuuspuistoa rakennetaan Rauman kaupungin vetämänä.

- Seaside Industry Parkin toiminta käynnistyi maaliskuussa 2014, jolloin Rauman kaupunki osti telakan maa-alueen, kiinteistöt ja irtaimiston telakkayhtiö STX Finland Oy:ltä. Teollisuuspuistokonseptin mukaisesti kiinteistöjä ja irtaimistoa vuokrataan itsenäisille yrityksille. STX toimi puiston vuokralaisena laivaprojektien myötä vielä kesäkuun loppuun asti, jolloin teollisuuspuiston toimintaa lähdettiin rakentamaan. Vuokrasopimuksia on solmittu heinäkuusta lähtien ja tällä hetkellä alueella toimii kymmeniä yrityksiä, Seaside Industry Park Rauma -projektissa työskentelevä Jenni Mäenpää kertoo.

Teollisuuspuistokonseptia rakennetaan alkuun Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) rahoittaman projektin avulla. Rauman kaupungin lisäksi Seaside Industry Park Rauma -projektia viedään eteenpäin paikallisten yritysten toimesta. Projektissa ovat mukana potkurilaitteita valmistavat yritykset Steerprop Oy ja Rolls-Royce Oy Ab sekä logistiikkapalveluja tarjoava Logistikas Oy. Nämä yritykset toimivat myös suunnitteluryhmässä, joka kehittää ja suunnittelee alueen toimintaa ja tulevaisuutta.

Teollisuuspuiston hallinnollisia asioita, kuten yhteistyösopimusten solmiminen alueella toimivien yritysten kanssa sekä muita käytännön asioita hoitaa Rauman kaupungin omistama yhtiö Rauman meriteollisuuskiinteistöt Oy. Alueelle haetaan vuokralaisiksi erityisesti meriteollisuuden ja raskaan metalliteollisuuden yrityksiä.

- Rauman telakan pitkän toiminnan myötä syntynyt osaaminen ja infrastruktuuri luovat tähän erinomaiset lähtökohdat. Puisto on myös logistisesti erinomaisella paikalla rautatie- ja maantieyhteyksien varrelle sekä sataman vieressä, tarjoten erityisesti raskaalle metalliteollisuudelle monia liiketoimintamahdollisuuksia, Mäenpää korostaa.

- Puistoon sijoittuvat yritykset saavuttavat synergiaetuja hyödyntämällä yhteistä infrastruktuuria ja tukipalveluja, kuten varastologistiikka ja pintakäsittely sekä tekemällä tuotannollista yhteistyötä, hän jatkaa.

Securitas valvoo alueen turvallisuutta

Securitas hoitaa teollisuuspuistoalueen palo- ja turvallisuusvartioinnin paikallisvartijoiden, alueella kiertävän piirivartioinnin, hälytyskeskuspalvelun ja kameraetävalvonnan avulla.

- Yhteistyö on lähtenyt saumattomasti käyntiin kehittyvässä puistokonseptissa. Molemmin puolin positiivisena haasteena nähdään täysin uusi toimintamalli ja ”puhdas pöytä”. Tiivis yhteistyö rakentamisvaiheessa on erityisen tärkeää ja antoisaa. Yhteishenkilöt saa helposti tarvittaessa kiinni ja vuorovaikutus on aktiivista. Ollaan oma-aloitteisia ja kehitysideoita tulee ilahduttavasti myös heidän suunnaltaan, Mäenpää kertoo.

Turvallisuuspalvelut nousevat tärkeään rooliin monen toimijan yhteisellä työskentelyalueella.

- Käytännössä esimerkiksi Securitaksen henkilökunnan aktiivinen ote ajoittain tarpeelliseksi havaitussa tehostetussa valvonnassa ja oma-aloitteisuus nopeusvalvonnalla saavutetussa työturvallisuuden parantumisessa ovat olleet tervetullutta kehitystä puistokonseptiin. Myös turvallisuussuunnitelman laadinnassa on Securitakselta saatu asiantuntevaa apua, Mäenpää summaa.

Yksi asia Mäenpäätä erityisesti ilahduttaa.
- Meillä oli syyskuussa Avoimet ovet -tapahtuma. Ohjelmaan kuului yleisölle järjestetty kiertoajelu bussilla alueella. Securitaksen työntekijät taipuivat lyhyellä varoitusajalla vartijan roolin lisäksi reippaiksi oppaiksi esittelemään teollisuuspuistoa kiertoajelulla, Mäenpää kiittelee.

Lisätietoja:
http://www.seasideindustryparkrauma.fi/

Takaisin