14.12.2016

Arjen sankaritekoja. Joka päivä.

Lue, kuinka vartijamme auttoivat taksinkuljettajaa vaarallisessa tilanteessa ja huomasivat alkavan tulipalon palvelutalossa.

Taksinkuljettaja pulassa

Vartijamme Paavo Pellikka ja Mikko Serpola olivat ajamassa lokakuisena arki-iltana työvuorossaan Vuosaaren sataman suuntaan, kun he huomasivat edessään ajoradalle pysähtyneen taksin. Vartijat pysäköivät autonsa taksin perään ja nousivat katsomaan, mitä on tekeillä. Samaan aikaan taksinkuljettaja ja asiakas tulivat ulos taksista. Kuljettaja ilmoitti vartijoille, että asiakkaalla on puukko. Toinen vartijoista huomasi, että asiakas heitti nopeasti puukon ojaan. Taksinkuljettajalla oli kädessään viiltohaava, joka oli syntynyt, kun hän oli yrittänyt ottaa puukkoa pois asiakkaalta.

Pellikka ja Serpola ottivat väkivaltaisen asiakkaan kiinni ja ilmoittivat tilanteesta hätäkeskukseen, joka hälytti poliisit paikalle. Asiakas yritti vielä paeta ennen poliisien saapumista, mutta vartijamme saivat karkulaisen kiinni. Poliisit hakivat kiinniotetun huostaansa.

Tulipalo palvelutalossa

Marraskuun alussa Mobile Patrol -vartijamme Jari Meriläinen vastaanotti palohälytyksen vantaalaisesta palvelutalosta myöhään illalla. Hän lähti kohteeseen ja oli perillä seitsemän minuuttia hälytyksen saapumisen jälkeen. Huoneistosta, josta hälytys oli tullut, leijaili käytävälle selkeä savunhaju. Oven takaa kuului vaimeaa ääntä, mutta asukkaat eivät avanneet ovea, joten vartija meni sisään huoneistoon avaimilla.

Huone oli täynnä savua ja asunnossa olleet henkilöt nukkuivat. Vartija Meriläinen löysi palon alkulähteen: hellan levy oli unohdettu päälle ja ruoka oli syttynyt palamaan. Vartija sammutti palon, minkä jälkeen hän tarkisti viipymättä huoneiston asukkaiden tilan ja herätti heidät. Huoneiston kunnollisen tuuletuksen ja tilanneseurannan jälkeen vartija poistui paikalta jatkamaan työvuoroaan.

Takaisin