15.6.2017

Arjen sankareita

Kauppakeskus Myyrmannin järjestyksenvalvojamme Petri Riikonen, János Bálint ja Ismo Piiroinen saivat ilmoituksen 18.5. iltapäivällä, että Iskoskujalla on eloton ihminen maassa.

Hälytyskeskukseen oli ilmoitettu ja kutsuttu ambulanssi paikalle.

Järjestyksenvalvojamme aloittivat välittömästi elvytyksen

Järjestyksenvalvojamme lähtivät välittömästi defibrillaattorin kanssa tapahtumapaikalle. He havaitsivat, että mieshenkilö oli jo kasvoista voimakkaan sininen ja täysin eloton. Paikalla oli myös miehen oma hoitaja, sillä mies liikkui pyörätuolilla. Hoitaja kertoi miehen olleen elottomana noin 4-5 minuuttia. Järjestyksenvalvojamme aloittivat välittömästi elvytystoimenpiteet paineluelvytyksellä. Miehen hoitaja oli koko ajan yhteydessä hätäkeskukseen. Syy hengityksen salpautumiseen oli miehen kurkkuun juuttunut piirakanpala, joka tukki hengitystiet kokonaan. Piirakanpalaa yritettiin ensin kaivaa sormin ulos miehen kurkusta, mutta nieluun hajonneesta piirakasta saatiin vain osa ulos.

Järjestyksenvalvojat leikkasivat miehen paidan auki ja asettivat defibrillaattorin paikalleen. Tässä vaiheessa kuului jo ensihoitoyksikön sireenit viereisistä liikennevaloista. Järjestyksenvalvojamme jatkoivat paineluelvytystä vaihtovuoroin siihen asti, kun ensihoitajat saivat kiinnitettyä oman defibrillaattorinsa potilaaseen. 

Pelastushenkilöstön työrauha turvattiin

Paikalle alkoi kerääntyä paljon sivullisia, joita järjestyksenvalvojat ohjasivat sivummalle. Järjestyksenvalvojat katkaisivat kokonaan liikenteen Iskoskujalle pelastushenkilöstön työrauhan turvaamiseksi. Paikalle tuli myös pelastushelikopteri.

Järjestyksenvalvojamme avustivat pelastushenkilöstöä huolehtimalla paineluelvytyksestä ja pitämällä tippapulloja koko tapahtuman ajan. He myös ohjasivat sivullisia ihmisiä ja liikennettä. Pelastushenkilöstö sai lopulta miehelle pulssin ja hänet saatiin hengittämään avustettuna. Ensihoitoyksikkö kuljetti miehen sairaalaan.

Järjestyksenvalvojamme siistivät tapahtumapaikan hoitotoimenpiteiden jäljiltä.

Takaisin