6.10.2017

Magnus Ahlqvist nimitetty Securitaksen uudeksi pääjohtajaksi

Securitaksen AB:n hallitus on nimittänyt Magnus Ahlqvistin yhtiön uudeksi pääjohtajaksi vuoden 2018 maaliskuusta alkaen.

Hän korvaa tehtävässä Alf Göranssonin, joka on hakenut eroa tehtävästä johdettuaan Securitasta menestyksekkäästi 11 vuoden ajan. Magnus Ahlqvist on työskennellyt Securitaksella Euroopan divisioonan johtajana vuodesta 2015 lähtien ja toiminut tämän ajan myös johtoryhmän jäsenenä. Hänen aiempia työpaikkojaan ovat olleet Motorola Mobility sekä Sony Ericsson ja Sony Mobile Communications. Työuransa aikana 43-vuotias Ahlqvist on työskennellyt useita vuosia kotimaansa Ruotsin rajojen ulkopuolella, muun muassa Kiinassa ja Kanadassa. Ahlqvist on suorittanut kaupallisen alan opintonsa Tukholmassa ja johtamistaidon tutkinnon Harvardin yliopistossa.
- Securitas on hieno yhtiö, jossa työskentelee osaavia ja omistautuneita ihmisiä. Olemme maailman johtava turvallisuuspalveluita tuottava yritys. Meillä on voittava strategia ja johdamme turvallisuusalan murrosta, jossa perinteisestä paikallisvartioinnista siirrytään yhä laajempaan edistyneiden turvallisuusratkaisujen ja turvallisuustekniikan suuntaan. On suuri kunnia saada tehdä töitä satojen tuhansien ympäri maailmaa työskentelevien securitaslaisten kanssa tässä uudessa vaiheessa, kun keskitymme entistäkin vahvemmin digitaaliteknologian hyödyntämiseen turvallisuusalalla. Parhaan mahdollisen palvelun tuottaminen asiakkaillemme on ensisijaista, sanoo Ahlqvist.

Alf Göransson ehti toimia pääjohtajana 11 vuotta

Alf Göransson jatkaa tehtävässään vuoden 2018 maaliskuuhun saakka. Tämän jälkeen hän tulee toimimaan kahden vuoden ajan uuden pääjohtajan neuvonantajana. Göransson jättää paikkansa Securitaksen johtoryhmässä samalla, kun hän luopuu pääjohtajan tehtävästä.
- Ensi vuoden maaliskuussa minulla tulee täyteen 18 vuotta pörssiyhtiöiden johdossa ja 11 vuotta Securitaksen pääjohtajana. On aika tehdä uralla ja elämässä jotain muuta. Minulla on ollut etuoikeus saada toimia tämän menestyneen yrityksen johdossa 11 vuotta; yrityksen, joka tänä päivänä on alansa johtava toimija vahvan toimintakulttuurinsa ja omistautuneiden työntekijöidensä ansiosta, Göransson sanoo.

Myös Securitaksen hallituksen puheenjohtaja Marie Ehrling on erittäin iloinen, että menneiden kahden vuoden aikana vahvaa johtajuutta esittänyt ja alan haasteisiin innolla tarttunut Magnus Ahlqvist on lupautunut ottamaan vastaan yhtiön pääjohtajuuden.

- Yhtiön jatkuvuus ja Securitaksen strategian toteuttaminen ovat jatkossakin hyvissä käsissä, toteaa Ehrling.

Takaisin