14.3.2017

Työntekijälähettiläät lisäävät tietoisuutta turvallisuusalasta

Securitas aloitti työntekijälähettiläsprojektinsa helmikuussa 2016. Lähettiläiksi valittiin hakuprosessin kautta viisi työntekijää, jotka toimivat eri tehtävissä ympäri Suomen.

Projekti kesti yhden vuoden, jonka aikana lähettiläät tuottivat kuvamateriaalia julkaistavaksi yrityksen sosiaalisen median kanaviin. Ottamillaan kuvilla lähettiläät kertoivat työstään, harrastuksistaan sekä myös mitä tapahtui työn kulisseissa, sellaista mistä suuri yleisö ei välttämättä tiedä. Työvälineenä lähettiläät käyttivät älypuhelinta.

Projekti jatkuu - uudet lähettiläät aloittivat helmikuussa


Pioneerilähettiläidemme vuoden tehtävän päätyttyä helmikuussa 2017, jatkoivat uudet lähettiläät hyvin alkanutta projektia.
Uusia lähettiläitä on myös viisi ja he toimivat erilaisissa turvallisuustehtävissä aina eteläisestä Suomesta Lapin tunturimaisemiin.Lähettiläitämme voit seurata Instagramissa @securitassuomi. Heidän hashtaginsä ovat:

#tunturivahti
#kenttäesimies
#taskuohjus
#yliväijy
#suojelumies

Seuraamalla Securitas Suomen Instagam-profiilia näet millaisia kuvia ja videoita kukin heistä jakaa.

Lähettiläät on perehdytetty tehtäväänsä ja he toimivat yhteistyössä Securitaksen viestinnän, markkinoinnin ja henkilöstöhallinnon kanssa.
- Kuvilla haluamme vahvistaa positiivista mielikuvaa turvallisuusalan töistä, ihmisistä sen takana sekä esitellä monipuolisesti osaamistamme ja erilaisia työtehtäviä, kertoo Securitaksen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Marjukka Keltikangas.


Uusien lähttiläiden ensikokemuksia tehtävästä


Projekti on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin ja työntekijälähettiläät kertovat fiiliksiään ensimmäisen kuukauden jälkeen.
- Tehtävä lähtee käyntiin pikkuhiljaa ko täälä pohjosessaki valon määrä lissääntyy, yksikön päällikkö tätä hommaa ehotti ja kaikhen uuthen häätyypi innostua. Tarkotushan on näyttää kuvilla pohojosta kaikkina vuojen aikoina töitten ohessa, kertoo Levin vahvistuksemme #tunturivahti, Aarne.

- Hain työntekijälähettilääksi, jotta voisin tuoda esille mitä kaikkea muutakin on kaupan vartijan työ, kuin ovien avausta ja myymälän valvontaa, sekä tietenkin sen miten hyvin työssäni viihdyn. Pesti on alkanut hyvin, ja on hauskaa pohtia miten saan kuvien välityksellä tuotua haluamani esille ja tietenkin mahdollisimman laadukkaasti, koska valokuvausta harrastavana haluan panostaa hommaan, muotoilee kokemaansa ylivartija Jesse, jota voi seurata tunnuksen takaa #yliväijy.

Laura työskentelee Helsinki-Vantaa lentokentällä ja hän kertoo lähettiläsurasta seuraavaa.
- Somelähettilyyden alku on lähtenyt mukavasti käyntiin. Omasta näkövinkkelistäni lentoasema on yksi mielenkiintoisimmista ja monipuolisimmista työympäristöistä yksityisellä turvallisuusalla. Somelähettilyyden avulla päästän seuraajamme kurkistamaan toimintaamme ja erinomaiseen työyhteisöömme. Lauran kuvia ja videoita voi seurata tunnuksella #kenttäesimies.

#taskuohjus, Jenni, on piirivartija Turusta. Myös hän ottaa työnsä vakavasti, muttei itseään.
- Somelähettiläsprojekti on tuonut "uudet silmät" työhön. Somelähettiläänä pääsen näyttämään kuinka monipuolinen ja miten paljon työ oikeasti antaa. Haluan omalla somelähettiläskaudellani rikkoa käsitystä siitä, millaisena vartijaa yleisesti pidetään. Kohteilla kiertäessä on viiden vuoden aikana tullut monesti vastaan tilanteita, joita olisin halunnut jakaa, muttei oikeaa kanavaa ole ollut. Työkaverit, joiden kanssa saa tehdä töitä on samanhenkisiä ja huumori, jota securitaslainen viljelee, naurattaa aina, silloinkin kun räntää tulee vaakatasossa alas ja väsyttää yön pikku tunneilla. Vartijana näkee ja kokee tilanteita ja paikkoja, joita ei välttämättä pääsisi kokemaan muuten. Kannan ylläni ylpeyttä työstäni ja olen ylpeästi securitaslainen.

Securitas Suomi Instagram- profiililla on 1 426 seuraajaa (3/2017).

Takaisin