15.6.2017

Valpas on pidetty lemmikki Taysin lastenosastoilla

Olemme tehneet merkittävän rekrytoinnin riveihimme alkukeväästä. Uusi vahvistuksemme, siperianhusky nimeltään Valpas, aloitti työskentelyn vartijakoirana.

Valpas on Securitaksen pehmolelumaskotti, jonka työasu on keltainen Securitas-logolla varustettu huomioliivi. Valpas on luonteeltaan luotettava, uskollinen, avulias ja kärsivällinen. Se liikkuu vartijoiden kanssa ja tukena, missä ikinä sen lempeää ja urhoollista luonnetta tai tarkkaa huomiokykyä tarvitaan.

Idea maskotista lähti vartijan vyötarrasta

Idea maskottikoira Valppaasta lähti vartijoidemme Sakari Pihkon ja Joonas Puhakaisen yhteisesta havainnosta, kun he vartijakierroksellaan lasten- ja nuorten psykiatrisella osastolla Taysissa huomasivat, kuinka vartijan vyötäisillä ollut ankkatarra kiinnitti lasten huomion ja avasi keskusteluyhteyden. Vartijat lähtivät kehittämään ajatusta ja miettimään, mikä voisi olla vastaava keskustelun herättäjä ja tuoda vartijan roolia lapsille läheisemmäksi ja tutummaksi. Samalla sen pitäisi tukea mielikuvaa turvallisuusyrityksestä.

- Yhteisten pohdintojen jälkeen henkilöstö- ja viestintäosastomme kanssa päädyimme yksimielisesti koiraan. Vähän aikaa eri rotuja palloteltiin, mutta siperianhusky todettiin ulkonäöltään ja luonteeltaan tarkoitusta vastaavaksi, Pihko kertoo Valppaan syntytarinaa.

Lasten on helppo jutella Valppaalle

Valpas kulkee vartijoidemme mukana kierroksella päivittäin. Maskotin tehtävä on hälventää lastenosastoilla vartijan läsnäoloon liittyviä pelkoja ja helpottaa vaikeissa tilanteissa kontaktin saamista lapseen.

Valppaan läsnäolo on auttanut myös sairaalahenkilökunnan päivittäistä työtä lastenosastoilla.

- Valpas-koiralla on tärkeä tehtävä lasten neuropsykiatrian päiväosastolla. Se varmistaa rauhallisuutta ja ohjaa hyviin käytöstapoihin. Lapset ovat tehneet sille oman pesälaatikon, johon se peitellään unille, ja onpa Valpas päässyt talutushihnassa piha-alueen tilanteitakin tarkistamaan. Se on tosi tärkeä ja pidetty lemmikki meidän osastolla, koska sille voi jutellakin. Kiitos vartijoille upeasta ideasta ja Valppaasta, kiittelee lasten neuropsykiatrian päiväosastonhoitaja Tuula OlkinuoraValpas muutti vartijoiden toimintakäytäntöä

Valppaan myötä myös vartijoiden toimintakäytäntöön tuli muutos.
- Aikaisemmin kävimme lastentautien ja -psykiatrian osastolla vain erillisestä kutsusta, nyt teemme kierroksen sinne säännöllisesti. Haluamme tehdä vartijan työtä tunnetuksi ja näkyväksi muutenkin kuin pelkästään hankalissa tilanteissa, Pihko kertoo.

- Vartija osallistuu myös toisinaan lastenkokouksiin, joissa lapset pääsevät kysymään heitä askarruttavia kysymyksiä vartijalta ja erityisesti Valppaalta, hän jatkaa.

Valppaan seikkailuja pääset seuraamaan myös Instagramistamme @securitassuomi. Valpas kulkee Taysin lisäksi myös työntekijälähettiläidemme matkassa eri puolilla Suomea.

Takaisin