11.6.2018

Arjen sankariteko: Vartijamme avulla poliisi sai rikollisen kiinni Helsingin Kalliossa

Vartijamme Gustav Lundström oli tavalliseen tapaan piirikierroksella sunnuntai-iltana Helsingin Kalliossa ja lähti jalkaisin tekemään tarkastuskierrosta vartiointikohteeseemme asuinkerrostaloon.

Rappukäytävään päästyään hänen huomionsa kiinnitti mieshenkilö, joka seisoi rapussa kookas reppu selässään.

Lundström puhutteli miestä, joka kertoi odottavansa talossa asuvaa henkilöä kotiin tulevaksi. Lundström jatkoi jutustelua ja huomasi pian, etteivät miehen sekavat puheet pitäneet paikkaansa, ja että tämä oli asiattomasti päässyt sisään. Lundström poistui ulos kadulle ja soitti poliisille. Poliisi ohjeisti Lundströmiä jatkamaan miehen jututtamista ja pelaamaan aikaa, kunnes he ehtivät paikalle.

- Kaveri tajusi, kun lähdin rapusta kadulle, että soitin poliisit. Kun menin rappuun takaisin, hän lähti ulos. Seurasin häntä muutaman kadunvälin Aleksis Kiven kadulta Vaasankadulle ja soitin uudestaan poliiseille, jotta he osaavat paikallistaa meidät. Kaveri yritti vielä päästä karkuun pelottelemalla minua juoksemalla päin, uhkailemalla sanallisesti sekä kaivamalla reppuaan. Pidin sopivan turvavälin, joten temput eivät onnistuneet, Lundström kertaa tapahtunutta.

Poliisit ottivat miehen mukaansa

Pian paikalle saapui kaksi poliisipartiota ja he ottivat miehen huostaansa. Kunniallisissa aikeissa mies ei ollut. Hänen repustaan löytyi muun muassa erilaisia epäiltyjä huumausaineita, nimilista, veitsiä ja sorkkarauta, kertoo poliisin tiedote.

Poliisin mukaan miestä epäillään huumausainerikoksesta, vaarallisen esineen hallussapidosta, murtovälineen hallussapidosta sekä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta.

Lundströmin ansiokas toiminta esti mahdolliset murto- ja varkausvahingot, väkivallanteot ja muut laittomuudet. Mtv3:n uutissivusto huomioi myös tapahtuman uutisena.

Kuva on kuvituskuva.

Takaisin