17.12.2018

Asiakkaan ajatuksia: Securitaksen kokonaisratkaisut vakuuttivat tutustumismatkalla Securitas Experience Centeriin

Securitaksen brändi ja sen puna-musta-valkoiset värit vartijoiden ja aulahenkilöiden harmaissa työasuissa ovat tuttuja lähes kaikille. Niin minullekin.

Yhtiön asiakkaana olen muutamaan otteeseen ollut myös yhteydessä valvomoon ja yhteyshenkilöihin, mutta Securitaksen tuote- ja palveluvalikoimaan kuuluvien turvatekniikan ratkaisujen kokonaisvaltaisuus onkin jo uutta asiaa.

Niin se oli suurimmalle osalle muitakin, kun Tampereen kauppakamarin kaupan valiokunnan ja palveluvaliokunnan luottamushenkilöporukalla kävimme Malmössä tutustumassa Securitaksen Experience Centeriin. Keskuksessa on monipuolisesti esillä nykyaikaisin ja vaikuttavin turva-alan teknologia, joka on tälläkin hetkellä Securitaksen asiakkaiden saatavilla.

Monipuolista turvaa resurssitehokkaasti

Experience Centerin monipuoliset kamera-, hälytys- ja rikosilmoitusjärjestelmät eivät ainoastaan ilmoita ja hälytä häiriöistä, vaan ennaltaehkäisevät tehokkaasti riskejä. Meille esiteltiin, miten kuvavalvonnan, videoanalytiikan ja turvallisuushenkilöstön yhteistoiminnalla uhkatekijät tai palvelutarve tunnistetaan ajoissa ja tilanteisiin voidaan reagoida jo ennalta. Ääni-, kuva-, sormenjälki- tai silmätunnistus mahdollistavat resurssitehokkaasti korkeatasoisen ja asiakastarpeen mukaan kohdennetun kulun- ja turvavalvonnan ympäri vuorokauden.

Useimmille meille pirkanmaalaisille yritysjohtajille Securitaksen vahva rooli kaupan toimialalla oli iso yllätys. Teknologian hyödyntäminen vaikkapa kassajonojen muodostumisen, myymälän asiakasvirtojen tai liikkeen ”kuumien pisteiden” tunnistamisessa ja seurannassa olivat ajatuksia herättäviä kokemuksia. Kukapa ei haluaisi sijoittaa tuotteitaan ja esitellä niitä asiakkailleen parhaan myyntituloksen tuovalla tavalla? Analytiikan hyödyntäminen on arkea jo tämän päivän liiketoiminnassa.

Kaikkein suurimman mielenkiinnon herätti kasvojentunnistusohjelma, jonka avulla järjestelmä analysoi ja profiloi liikkeen asiakasvirtaa. Ryhmämme analyysi oli, että hymyilevä asiakas profiloitui ainakin muutaman vuoden myrtynyttä asiakasta nuoremmaksi.

Securitas Combi – huoletonta turvaa kiinteällä kuukausihinnalla

Opin siis ainakin sen, että Securitas on paljon muutakin kuin vartiointia. Kiinteän kuukausikustannuksen Securitas Combi on turvallisuuspalvelujen kokonaisratkaisu, joka voi rakentua pienimuotoisesta rikosilmoitusjärjestelmän ja keskuspalvelun yhdistelmästä aina monipuolisiin teknisten järjestelmien ja palveluiden kokonaisuuteen.

Vierailu herätti paluumatkalla vilkasta puheensorinaa ja ainakin syventävistä keskusteluista päätellen Securitaksen paikallisella organisaatiolla on tiedossa mielenkiintoisia uusasiakaskäyntejä!

Jari Runsas
toimitusjohtaja
Hybridiviestintä Effet Oy

Takaisin