24.10.2019

Palosimulaattori palveluksessanne!

Oletko huomannut liikenteessä Securitaksen väreissä liikkuvan kuorma-auton? Kyljessä teksti ”Palosimulaattori”. Olet törmännyt Securitaksen pyörillä liikkuvaan alkusammutusharjoittelupalveluun.

- Meillä liikkuu kaksi kuorma-autoa ympäri Suomen yrityksissä, yhteisöissä ja ihan mihin meidät vain tilataan, kertoo Securitakselta palvelusta vastaava myyntipäällikkö Petri Anttila.
Palosimulaattorikuorma-auton sisätiloihin on rakennettu kolme erilaista nestekaasulla toimivaa palosimulaatiopistettä. Liesi, jonka päällä on kattila, siinä harjoitellaan ensisijaisesti sammutuspeitteen turvallista käyttöä. Toinen piste on sähkökeskuspalo ja kolmantena ns. palotaso, jossa päästään tutustumaan erilaisilla alkusammuttimilla toimimista. Simulaattorista löytyy myös palavan henkilön sammuttamista varten palonukke.
- Harjoitteluolosuhteet simulaattorissa ovat hyvin autenttiset. Kotioloissa liesi on usein se tulipalon lähde, erityisesti, jos levyn päällä tai lähellä on helposti syttyvää materiaalia. Simulaattorissa voidaan tuottaa useampi paloelementti yhtä aikaa, kuten savu ja tuli, joten harjoitteluolosuhteista saadaan hyvin tehokkaat, Anttila toteaa.
- Ja nestekaasu on hajutonta ja mautonta. Simulaattoriin voi tulla vaikka ykköset päällä, vaatteisiin ei tartu savun hajua eikä nokea, hän jatkaa.

Yksinkertainen ja toimiva palvelukonsepti

Palosimulaattoripalvelun avulla yritykset voivat nopeasti ja tehokkaasti täyttää lainsäädännön edellyttämän paloturvallisuuskoulutusvelvoitteen. Työntekijöitä ei tarvitse liikuttaa minnekään, vaan simulaattori voidaan pysäköidä minne vain missä on parkkiruutu tai muu paikka vapaana.
- Myös kokonaan sisätiloissa kuten messu- ja tehdashalleissa voidaan kouluttaa ympäristöystävällisen nestekaasun ansiosta, jolla tuli tuotetaan, Anttila huomauttaa.

Palvelun edut ja sisältö

Koulutuksen etuja on sen erittäin helppo toteutus, sijainti tai sää eivät ole ongelma.
- Pystymme kouluttamaan yhden työpäivän aikana jopa 120 henkilöä eikä yritykselle koidu matka- eikä työaikakuluja, kun koulutuspaikka on vieressä. Ja toteutus on ympäristöystävällinen, nestekaasun ainut päästö on hiilidioksidi ja vesihöyry eli samat aineet kuin ihmisen uloshengityksessä, luettelee Anttila palosimulaattorin kustannussäästöjä ja etuja.

Palvelun sisältö:
1. Koulutettavalle ryhmälle toimitetaan itseopiskelumateriaali sähköisesti etukäteen.
2. Palosimulaattori kouluttajan kanssa saapuu toteuttamaan koulutuksen.
3. Koulutettava harjoittelee simulaattorissa autenttisissa olosuhteissa käsisammuttimen ja sammutuspeitteen oikean ja turvallisen käytön.

Lisätietoja:

petri.anttila@securitas.fi

Takaisin