12.12.2019

Securitaksen vartijat siirtyivät käyttämään AINA Wirelessin viestintäratkaisua

Securitas on valinnut vartijoiden kommunikoinnin parantamiseksi viestintäratkaisuksi AINA Wirelessin Push-to-Talk -sovelluksen.

- Securitaksen vartijat käyttivät kenttätyössään perinteisiä VHF- radiopuhelimia osana kommunikaatioratkaisuaan. Vaikka nämä laitteet palvelivat tarkoitustaan paikallisessa viestinnässä, vartijoilla oli ongelmia kantaman ja äänenlaadun kanssa. Aloimme etsiä uutta ratkaisua, joka nykyaikaistaa ja tehostaa heidän viestintäänsä eri toiminnoissa, kertoo Länsi-Suomen aluejohtaja Matti Helén lähtötilanteesta.
- Integroimme AINA:n Push-to-Talk -sovelluksen vartijoiden älypuhelimiin. Sovelluksen päätelaitetta voi pitää kädessä tai olkapäällä ja puhua kaiuttimen ja mikrofonin avulla. Laite helpotti vartijan työssä tärkeää kommunikaatiota merkittävästi ja keskittyminen työtehtäviin parani alan kovien vaatimusten mukaiseksi, hän jatkaa.

Push-to-Talk -sovellus toimii samalla periaatteella, kuin perinteinen radiopuhelin eli yhdellä yhteydellä on mahdollista saada linjoille joko yksi tai useampi henkilö nopeasti ja tehokkaasti. Ratkaisu on käytössä lähes 600 Securitaksen kenttätyöntekijällä Suomessa.

- Tämä muutos on parantanut merkittävästi yrityksen viestintää paikan päällä sekä työntekijöiden tyytyväisyyttä. Erityisesti käyttäjät ovat tyytyväisiä uusien kaiutin/mikrofonien korkealaatuiseen äänentoistoon, joka oli aiempien viestintävälineiden, VHF-radioiden kanssa suurin ongelma. Push-toTalk sovelluksen käyttäminen AINA-laitteen kanssa antaa käyttäjille mahdollisuuden kommunikoida helposti erilaisten aktiivisten ryhmien kanssa kaupungin tai maan eri puolilla ja käyttää myös hätä- ja GPS-seurantaominaisuuksia, jotka ovat tarpeen heidän työturvallisuutensa varmistamiseksi, Helén jatkaa.

- Olemme tyytyväisiä, että siirtyminen perinteisestä radiosta laajakaistaiseksi Push-to-Talk-ratkaisuksi vaikutti myönteisesti Securitaksen kenttävartijoiden työympäristöön. AINA PTT Voice Responder on kestävä, langaton ja helppo yhdistää PTT-sovellukseen Bluetoothin kautta. Jatkamme mielellämme yhteistyötä Securitaksen kanssa parantaakseemme heidän työntekijöidensä viestintää, AINA Wirelessin myyntipäällikkö Hannu Elopuro lopuksi toteaa.

Lisätietoja:

Hannu Elopuro
hannu.elopuro@aina-wireless.com

Matti Helèn
matti.helen@securitas.fi

Takaisin