12.12.2019

Securitas turvasi Flow Festivalin

Securitas toimi jo toisen kerran Flow Festivalin turvallisuuskumppanina menneenä kesänä. Tapahtuma järjestettiin elokuussa Helsingissä, Suvilahden vanhalla voimala-alueella. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi tähän kaupunkifestivaaliin yhteensä 83 000 kävijää.

- Tapahtuman suunnittelu aloitetaan hyvissä ajoin, aloituspalaveri on ennen joulua, kertoo Securitaksen tapahtumasta vastaava Senior Project Manager Ari Solja.
Securitas hoitaa tapahtuman turvallisuuden kokonaisuudessaan. Tapahtuma-aikainen järjestyksenvalvonta, kävijöiden turvatarkastus, vartiointi, turvallisuus- ja pelastussuunnittelu, tapahtuman riskikartoitus sekä viranomaisluvat ovat Securitaksen vastuulla.

Alueen tarkka tuntemus tärkeää

- Tapahtuman turvallisuuden suunnittelu lähtee alueen pohjakarttaan tutustumisella. On tärkeää olla suunnittelussa alusta asti mukana, koska turvallisuudella on merkittävä osuus alueen ja eri palvelujen toiminnoissa, Solja korostaa.
- Esimerkiksi liikkuminen alueella on näin isossa tapahtumassa suuressa roolissa. Ihmisvirran liikkuminen eri paikkoihin on oltava sujuvaa ja hyvin suunniteltua ettei turhia tukoksia ja jonoja pääse muodostumaan, hän jatkaa.
Securitas panostaa erityisesti henkilökunnan perehdytykseen tapahtumissa. Olemme osaltamme vastuussa positiivisesta asiakaskokemuksesta.
- On kävijäkokemuksen kannalta ensiarvoisen tärkeää, että meidän järjestyksenvalvojat osaavat neuvoa missä ovat wc:t, missä VIP-parkki, missä on päälava jne. Korostamme perehdytyksessä ja rekrytoinnissa järjestyksenvalvojiemme erinomaisia asiakaspalvelutaitoja. Järjestyksenvalvojat ovat yhtä lailla tapahtuman henkilökuntaa kuin muukin tapahtumaväki ja heidän pitää tuntea ympäristö ja alue tarkasti. Eikä vähiten mahdollisen evakuoimistilanteen ja muun vastaavan vuoksi, Solja painottaa.

Flow:ssa asiakkaita palveli 230 Securitaksen järjestyksenvalvojaa.
- Määrä on iso ja olemme jakaneet porukan näissä isoissa tapahtumissa 5 - 6 lohkon ryhmiin, joissa jokaisella on oma lohkoesimiehensä, joka vastaa lohkonsa toiminnasta. Näin tiedonkulku, ohjeistus ja vastuu on jaettu useammalle esimiehelle, mikä helpottaa kokonaisuuden hallintaa. Ja lohkojen esimiehet voivat helposti ”lainata” väkeään omasta lohkosta lohkoon, jossa tarvitaan hetkellisesti lisää väkeä. Esimerkiksi, kun ison lavan keikka päättyy, väkeä kertyy ravintola-alueelle ja sinne tarvitaan lisää valvontaa, Solja selvittää.

Tyytyväinen asiakas on paras referenssi

- Securitaksen asiakaspalvelu on aina ollut mielestäni erittäin laadukasta niin työn tilaajaa kuin tapahtuman asiakkaita kohtaan. Tilaajana olen kokenut saavani ammattitaitoista konsultaatiota turvallisuusasioiden kehittämiseen ja hoitamiseen. Lisäksi tapahtumamme erityispiirteet on ymmärretty ja palvelu on tahdottu kehittää sen mukaiseksi. Tapahtumassa järjestyksenvalvojat ovat olleet osa tapahtuman henkilöstöä ja osoittaneet arvostamaamme asiakaspalveluhenkisyyttä kaikissa tilanteissa, sanoo Flow Festivalin tuotantopäällikkö Isabella Rossi.
- Olemme tapahtuman turvallisuuskumppani myös ensi kesänä. Tapahtuman turvallisuuden suunnittelu alkaa heti alkuvuodesta. Olemme valmiita pistämään taas itsemme likoon tarjotaksemme osaltamme Flow Festivalin kävijöille ensiluokkaisen festivaalikokemuksen, Solja lopuksi toteaa.

Flow Festival, perustajiensa intohimosta musiikkia ja kaupunkikulttuuria kohtaan alkunsa saanut helsinkiläinen festivaali on järjestetty vuodesta 2004 alkaen. Flow on 16 vuodessa kasvanut intiimistä klubitapahtumasta yhdeksi Euroopan kiinnostavimmista musiikin ja taiteen festivaaleista.
Flow on yksi maailman ensimmäisistä hiilineutraaleista festivaaleista. Festivaalin tuotannon kokonaishiilijalanjälki lasketaan vuosittain ja päästöt kompensoidaan. Flow’n päästöjä minimoidaan myös kattavalla ympäristötyöllä.

Takaisin