12.12.2019

Securitas vastasi Mujin rakennustyömaan paloturvallisuudesta

Helsingissä Kampin kauppakeskuksessa avattiin 8.11.2019 kansainvälisesti suosittu japanilainen Lifestyle-ketjun myymälä Muji. Mujin rakennustyömaan paloturvallisuudesta huolehdittiin Securitaksen palovaroitinjärjestelmäpalvelun avulla.

- Toimitimme kauppakeskus Kamppiin Mujin liiketilojen rakennusprojektiin palovaroitinjärjestelmäpalvelun. Teknologia koostui pölysuojatuista savuilmaisimista, palopainikkeista, toistimista ja keskusyksiköstä. WES -palovaroitinjärjestelmä on toimintavarma ja helppokäyttöinen. Mobiili palovaroitinjärjestelmämme on EN54 -standardisoitu ja valmistettu vaativiin olosuhteisiin, kertoo Securitaksella Safety -liiketoiminnan kehityksestä ja työturvallisuudesta vastaava Jukka Rämä.

- Näin haasteellisessa kohteessa, jossa noin 4000 m2:n kokoinen rakennustyömaa-alue sijaitsee Suomen vilkkaimmassa kauppakeskuksessa keskellä Helsinkiä, turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Kampin kauppakeskuksen läpi kulkee vuosittain noin 32 miljoonaa ihmistä, joten vahinkoihin ei ole varaa. Olen todella tyytyväinen Securitaksen paloturvallisuuden palvelukonseptiin. Kaikki toimi, kuten pitikin, kiittelee Mujin rakennusprojektin johtamisesta vastannut Project Management Director Marco Savolainen CBRE Finland Oy:stä.
- Mujin liiketilojen rakennusprojekti kesti kaikkiaan 8,5 kuukautta. Tällä aikajaksolla emme vastaanottaneet yhtään erheellistä palohälytystä. Tulitöistä syntynyt savu aiheutti kertaalleen osoitteellisen palohälytyksen, eli järjestelmä toimi aivan kuten pitikin. Onneksi tässä tapauksessa kyseessä ei kuitenkaan ollut vaaratilanne. Teknologian laadusta kertoo myös se, että paloturvallisuusjärjestelmän käyttö hyväksyttiin paikallisten pelastusviranomaisten ja globaalin vakuutusyhtiön toimesta. Korkeiden turvallisuuskriteerien täyttämistä ei voi pitää itsestäänselvyytenä, toteaa Securitaksen palveluesimies Lauri Rautasuo.

- Palvelukonsepti oli järkevä ja kustannustehokas ratkaisu. Tällä kertaa työmaan palovahinkoja valvoi teknologia, joka hälytti tarvittaessa avun paikalle. Huoletonta ja varmaa, kertoo Savolainen tyytyväisenä.
- Ja mikä parasta, järjestelmää ei tarvitse ostaa itselleen. Palvelukokonaisuus oli ehdoton plussa. Jatkossa tiedän, että saan tarvittavan määrä laitteita käyttötarkoituksen mukaan. Sekä sen, että laitteet ovat toimivia ja huollettuja, kun joku muu kantaa vastuun käytöstä, huollosta ja ylläpidosta, hän vielä jatkaa.


WES -palovaroitinjärjestelmä.

Pop-Up Safety Point

Työmaa-alueella oli käytössä myös Securitaksen Pop-Up Safety Point. Se on tarkoitettu yhteisille työpaikoille ja korjausrakentamisympäristöön, jossa halutaan parantaa tai ylläpitää korkeaa turvallisuuden tasoa olosuhteista riippumatta. Keskeinen elementti on liikuteltava valvontapiste, johon voidaan tarpeen mukaan yhdistää kulunvalvonta, turvallisuusperehdytys, tarvittavat suojavarusteet ja tilanneraportointi. Vakiovarusteluun kuuluu alkusammutuskalustoa, ensiaputarvikkeita, turvallisuustiedotteet, vastaanotto- ja valmennuspiste sekä henkilösuojaimia.
- Todella näppärä liikuteltava piste työmaakäytössä. Kaikki on tallessa yhdessä paikassa siististi, sen sijaan, että ensiapulaukkuja ja muuta sälää lojuisi siellä täällä, sanoo Savolainen.
- Palovaroitinjärjestelmäpalvelumme on kuluvan vuoden aikana osoittanut tarpeellisuutensa ja toimintavarmuutensa useissa projekteissa. Toimintaa on laajennettu kasvaneen kysynnän mukaisesti ja olemme pystyneet vastaanottamaan toimeksiantoja nopeillakin aikatauluilla, mainitsee Jukka Rämä.

Securitaksen Safety- palveluihin pääset tutustumaan verkkosivuiltamme tästä linkistä.

Takaisin