23.9.2020

Allas Sea Poolin konserteissa nautittiin kulttuurista turvallisesti

Allas Sea Poolista on tullut rakastettu virkistäytymiskeidas keskelle Helsinkiä. Kesäkaudella Allas on myös kulttuurikeidas, joka kokoaa eturivin artistien keikoille isoja yleisöjä.

– Altaan kesäkonserttisarja ulkoalueella on meidän juttu. Tänä vuonna jouduimme laskemaan kapasiteettia, jotta saimme tapahtumia
ylipäätään tehtyä rajoitusten puitteissa. Meillä oli kuitenkin vahva tahtotila tehdä tapahtumia. Haluamme järjestää tapahtumia, että on jotain
mihin osallistua jengille, ja samalla muistuttaa, miten tärkeää kulttuurin tarjoaminen on, oli ajat millaiset tahansa, Allas Sea Poolin tuottaja Teo Ottelin kertoo. 

Ottelin huomauttaa, että korona-aikana ulkoilmassakin on tiputettu yleisömäärä yhteen kolmasosaan normaalista, jotta on saatu varmistettua mukava väljyys alueella. Hän kiittelee henkilökuntaa ja kaikkia tapahtumien järjestämisessä mukana olleita onnistumisista: 
– Oli pitkä prosessi miettiä, miten saamme järjestettyä tapahtumia tänä vuonna, ja lähdimme rakentamaan kokonaisuutta ohjelmatoimiston, rakentajien ja muiden kumppaneiden kanssa. Tarvittiin monen tekijän halu tehdä yhdessä tapahtumia yleisölle, se on meille kaikille tärkein juttu, ja meitä helpotti, että alue on sellainen, jolla on helppo toteuttaa sektoriajattelua.

Ottelin kertoo, että Altaan nurmialueelle asetettiin neljän hengen pöytäryhmiä 1,5 metrin välein, lisäksi hiekka-alueella ja porrasrakennelman
ylätasolla oli omat ryhmänsä, samoin portaikot olivat käytössä turvavälein. Ottelinin kokemuksen mukaan asiakkaat osaavat myös
hakeutua erilleen, jos he haluavat olla todella rauhassa. 
– Meillä oli käytössä hajauttamistekniikka, kenenkään ei ollut tarpeen mennä sumpussa mihinkään. Vessoja ja baaripisteitä oli kolmessa suunnassa, eli asiakkaat saattoivat pysyä omalla alueellaan, kohtaamatta muita. Ottelin arvioi asiakkaiden asioineen baarissa melko normaaliin tapaan. Toisaalta kun jokaisella on istumapaikka, saatetaan ostaa kokonainen pullo viiniä, jota on helppo nautiskella porukalla.

Altaalla koetettiin myös luoda vaihtoehtoja: herkkukori täynnä samppanjaa ja pikkunaposteltavaa oli ennakkoon tilattavissa.
– Ennakkotilauksen perusteella noudettavissa ollut herkkukori oli yksi vaihtoehto minimoida ihmiskontaktit tapahtumassa.
Lisäksi varattiin normaalia enemmän aikaa ovien avaamisen ja esiintymisen välillä, jotta ihmiset saatiin rauhassa sisälle.
– Jo siitä tulee turvallinen olo, että otamme tosissaan rajoitukset. Isolla alueella on myös helppo valvoa, että turvavälit toteutuvat, ja Securitaksen ja meidän henkilökunta kiertelee ja katselee, että väleistä pidetään huolta. 

Entä parannustoimet, mitä korona-aika on opettanut tähän mennessä?
– Joka illan jälkeen huomaa jotain uutta, mitä pystyy parantamaan. Meillä on hyvä, iso tiimi, jossa jokainen tekee osuutensa ja aina joku
huomaa jotain, mitä pystymme fiksailemaan. Olemme korjanneet sesongin edetessä esimerkiksi sitä, miten laitetaan opasteita ja ohjataan
kulkua yhdestä ovesta sisään, toisesta ulos. Yksi tärkeä osa tapahtumaturvallisuutta on se, että kaikilla asiakaspalvelijoilla on maskit.
Ottelinin tärkeä kumppani, field manager Jake Ahola Securitas Eventsistä, toteaa lipuntarkastuksen, turvatarkastuksen ja kulkupaikkojen
työntekijöiden maskien olevan tärkeä viesti. 
– Se, että työntekijöillä on maskit, antaa asiakkaalle tunteen, että tapahtumassa on turvallista olla, ja asiakkaat kiittivät siitä – sekä palasivat useammille keikoille, Ahola toteaa. Maskeja on saatavilla myös asiakkaille.
 – Mielestäni maski on asiakkaiden henkilökohtainen valinta – me heitämme pallon, mutta valinta jää heille, Ottelin sanoo. 

Ottelinista on loistavaa toimia yhteistyössä Securitas Eventsin kanssa: 
– Järjestyksenvalvontafirmalla on tosi iso osa asiakasviihtyvyyteen, sillä heidät asiakas näkee ensimmäisenä. Asiakaspalvelulähtöisyys on todella tärkeää meille, ja kun heiltä hoituvat hommat kohteliaasti, uskomattomalla ammattitaidolla, asiakkaalle tulee olo, että koko homma hoituu. Ahola huomauttaa, että henkilökunnan kanssa käytiin keikkakohtaisesti läpi painopisteet etukäteen ja jälkikäteen. 

– Kesä-heinäkuussa ensimmäiset keikat olivat täynnä asiakkaita, joten silloin oli akuutti tilanne, että saadaan toteutettua turvallisia tapahtumia. Yhdessä miettien kaikki pulmakohdat saatiin ratkottua, ja yhteistyö sujui hyvin. Täytyy sanoa, että työnteosta nautittiin erityisesti, kun emme olleet päässeet kiertelemään pitkin maata festareilla, Jake Ahola kertoo. 

Ottelin on kiitollinen siitä, että hänellä on Securitaksen kaltainen kumppani, joka on aina kartalla. – Securitas Events tietää, mitä saa tehdä ja miten kannattaa toimia, yhdessä mietimme parhaat ratkaisut joka vaiheeseen.

Teksti: Evento-lehti
Kuva: Teo Ottelin

Takaisin