23.9.2020

Turvallisesti asuntomessuilla

Suomessa asuntomessuilla on pitkät perinteet. Tänä vuonna juhlittiin messujen 50-vuotistaivalta Tuusulan Rykmenttipuistossa. Messujen turvallisuusjärjestelyistä vastasi Securitas.

- Vartiointi- ja järjestyksen valvontapalvelut ovat vuosittaisilla Asuntomessuilla hyvin tärkeässä roolissa. Yhteistyö Asuntomessuilla 2020 Tuusulassa Securitas Oy:n kanssa onnistui erittäin hyvin. Palvelu toimi jämäkän asiakaslähtöisesti ja ystävällisesti taaten messuasiakkaalle turvallisen asiakaskokemuksen, kertoo Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää.

- Järjestyksenvalvojamme tarkastivat kävijöiden liput ja toimivat opastus -ja neuvontatehtävissä messualueella auttaen ihmisiä liikkumaan alueella ja vastaten kysymyksiin. Pyrimme myös katsomaan, ettei liikoja ruuhkia päässyt syntymään messukohteisiin, jotta riittävät turvavälit pystyttiin varmistamaan. Meidän vartijamme valvoivat aluetta myös öisin koko messujen ajan, samoin kuin rakennus- ja purkuvaiheessa, kertoo Securitas Eventsin kenttäpäällikkö Jarno Pohjanoksa.

- Messujen järjestelyjä väritti tänä vuonna koronarajoitukset, joten hygienia ja riittävät turvaetäisyydet näkyivät selvästi messualueella, kertoo Securitaksen Keski-Uudenmaan yksikön päällikkö Juhani Pohjolainen.
Messun järjestäjät varmistivat näissä poikkeusoloissa tapahtuman turvallisuuden myymällä messulippuja verkossa ennakkoon aika- ja päiväkohtaisesti, jolloin kävijöiden määrä pysyi hyvin kontrollissa. Myös kasvomaskeja oli tarjolla jokaisella kävijälle ja käsidesipisteitä oli ympäri messualuetta.  
- Koko messuhenkilökunnalla, mukaan lukien vartijat ja järjestyksenvalvojat, oli kasvoviisiirit käytössä messualueella, Pohjolainen lisää.

Messualueella 30 messukohdetta

Messualueelle on rakennettu kaikkiaan 100 asuntoa, joista 30 oli varsinaisia messukohteita. Kaikissa kohteissa korostui erityisesti ekologisuus materiaalivalinnoissa. Pellava, juutti ja kivi toistuivat useiden kohteiden sisustuksessa. Sisustus- ja rakennusteknisissä ratkaisuissa näkyi hyvin nykyilmiöt, kuten korona-aikanakin lähes kaikille tutuksi tullut etätyö, digitalisuus, hyvinvointi ja luonnon läheisyys.

Messuilla kävi vierailijoita kuukauden aikana noin 70 000. Seuraavat asuntomessut järjestetään Lohjalla 9.7.-8.8.2021.

Takaisin