16.5.2022

Securitas goes Assembly!

Tietokoneet, monitorit ja monenmoiset led-valot valaisevat muutoin pimeää messuhallia. Tunnelma on odottavan innostunut. Vihdoin, tapahtuman oltua kaksi vuotta koronapandemian vuoksi tauolla on Assembly Winter ’22 alkanut!

Assemblyjä, kuten muitakin tapahtumia yleensä, tehdään pitkälti rakkaudesta lajiin. Näin oli laita myös Securitaksella ja Assembly-tiimiin koottiin innokkaita peliharrastajia eri yksiköistä ja osastoilta, jotka ottivat vastuun niin Securitaksen messuosastosta kuin pelipaikkojen järjestämisestäkin. Mukana oli Assyjen ensikertalaisia ja vanhempia konkareita – joko töiden tai ihan vaan kävijäkokemuksen myötä.

Securitas oli tapahtuman yksi pääyhteistyökumppaneista jo toista kertaa ja tapahtumaa kiertäessä ja osallistujien kanssa keskustellessa nousikin monien huulille kysymys – miksi Suomen suurin turvallisuusalan yritys on mukana laneilla?

Securitas haluaa olla siellä missä ovat tulevaisuuden tekijät

Securitas työllistää yli neljä tuhatta henkilöä ja vaikka määrään varmasti mahtuu harrastajia jokaiselta alalta, on Suomen peliskene ollut jo pitkään kovassa nosteessa ja tämä on huomattu myös yritysmaailman puolella. Securitaksen henkilöstöstä on rakentunut useita joukkueita eri peleihin ja osa joukkueista kilpailee elektronisen urheilun firmaliigassa – Kanaliigassa. Securitas on myös järjestänyt omia lanitapahtumia pääkonttorilla verkon yli muualle Suomeen alueiden toimipisteisiin. Osa pelaajista tapasikin toisensa kasvokkain nyt ensimmäistä kertaa Assemblyillä, joten tapahtuma on merkittävä myös henkilöstön sisäisen verkostoitumisen kannalta.

Assembly Winter ’22 keräsi Messukeskukseen tuhansia pelaajia sekä messukävijöitä ja tapahtuman expo-osastolla Securitaksen pisteellä kävikin koko viikonlopun ajan kova kuhina.
Pisteellä pääsi keskustelemaan Securitaksen henkilöstön kanssa sekä ottamaan osaa kilpailuihin, joita tänä vuonna tarjolla oli kaksi – jo edelliseltä kerralta tuttu Nerf-ammunta sekä uutena tulokkaana mukaan otettu iRacing ajosimulaattori. Suuren suosion saavutti etenkin Nerf-ammunta, joka keräsi osallistujia jonoksi asti lähes taukoamatta. Vartin kestäviä pikakisoja juonnettiin ja paikalla nähtiin mitä luovimpia ammuntatyylejä ja myös miten pieni poika päihitti isänsä ja pokkasi päivän parhaan ampujan tittelin. Parhaat palkittiin asiaan kuuluvasti peliaiheisilla tuotteilla.

Finaaleja ja livelähetyksiä

Erilaiset ajosimulaattorit kasvattavat koko ajan suosiotaan ja iRacingin päivän parhaat ajajat pääsivät kilpailemaan finaaleihin, joita oli juontamassa e-urheilusta tuttu juontaja CastByCopter. Fiilis oli katossa ja paikallaolijat hurrasivat yhtenä porukkana kaikille kuskeille.
Tapahtuman aikana tehtiin myös useita livelähetyksiä suoratoistopalvelu Twitchin Securitas Suomi-kanavalta.
Livelähetyksissä käytiin moikkailemassa laneilla pelaavia nuoria ja jakamassa heille Securitaksen omaa kuplavettä sekä karkkeja. Nuoret suhtautuivat lähestymiseen erittäin positiivisesti ja monet olivatkin kiinnostuneita Securitaksen toiminnasta ja työllisyysmahdollisuuksista. Useat antoivat ison arvon sille, että työnantaja on huomioinut e-urheiluharrastuksen toiminnassaan. Ehkä tulevaisuudessa saammekin kuulla, miten tulevan Securitaslaisen ura lähtikin liikkeelle juuri Assembly Winter ’22 tapahtumasta!

Takaisin