19.12.2023

Näköalapaikalla: Turvallisuusasiantuntijasta projektikoordinaattoriksi

Olen Jani Suominen ja työskentelen projektikoordinattorina riskienhallintapalvelut-yksikössä.

Olen aloittanut Securitaksella turvallisuusasiantuntijatehtävissä keväällä 2019 ja projektikoordinaattorina tämän vuoden alussa.

Paljon on elämässäni ehtinyt tapahtumaan ennen turvallisuusalalle ja Securitakselle päätymistäni. Olen ehtinyt työskentelemään erilaisissa ympäristöissä ja esimerkiksi Uudessa-Seelannissa vietin noin vuoden päivät erilaisissa työtehtävissä. Turvallisuusala on kuitenkin jatkuvasti ollut historiassani läsnä esimerkiksi työsuojelun näkökulmasta, mutta virallisesti taipaleeni turvallisuusalalla aloitin vuonna 2017. Tuolloin aloitin opiskeluni Laurea-ammattikorkeakoulussa pääpainona riskienhallinta ja turvallisuusala. Hetken opiskeltuani alaa löysin itseni turvallisuusasiantuntijana Securitaksen tutkinta & konsultointi-yksiköstä, joka nykyään tunnetaan nimellä riskienhallintapalvelut.

Työssäni en tunne termiä normaali työpäivä. Asiakkaiden tarpeet vaihtelevat laidasta laitaan ja saman työpäivän aikana työpöydälläni voi olla käsiteltäväni esimerkiksi toimitilaturvallisuuteen sekä tutkintapalveluihin liittyviä konsultointitehtäviä tai projekteja.

Asiakkaiden tarpeiden jatkuva muuttuminen ohjaa työtä

Selkeästi haasteellisinta asiantuntijatyössä on asioiden sekä eri projektien priorisointi. Olosuhteiden, ympäristön sekä asiakkaiden tarpeiden jatkuva muuttuminen ovat sekä haasteellisinta, mutta myös mielekkäintä työssäni. Tämä myös ohjaa kehittämään omaa asiantuntijaosaamista osana jokapäiväistä arkea. Väittäisinkin näin, että halu päästä vaikuttamaan on vaikuttanut uravalintaani.

Turvallisuusalalle kannattaa ehdottomasti suuntautua sen monimuotoisuuden vuoksi. Turvallisuusalalla pääsee jokapäiväisessä työssä kehittämään omaa osaamistaan eikä tehtävää helpota jatkuvasti muuttuva ympäristö, jonka seurauksena myös asiakkaidenkin turvallisuustarpeet vaihtelevat laidasta laitaan.

Janin lempisanonta onkin ”mikään ei ole pysyvää paitsi muutos”.

Jani
projektikoordinaattori
Riskienhallintapalvelut

Takaisin