18.12.2023

Securitas teknistyy, mutta on tulevaisuudessakin ihmislähtöinen

Näemme päivittäin toimialamme teknistymisen niin asiakaskohteiden kehityksessä kuin omassa toiminnassamme.

Modernin tekniikan avulla valvontaa voidaan parantaa ja tehostaa. Niin asiakkaiden kuin myös meidän riippuvuus tekniikasta lisääntyy jatkuvasti. Lähes kuitenkin aina viimeistään valvontaketjun lopussa ihminen tekee johtopäätöksiä ja jatkotoimenpiteitä. Tekniikka edellyttää myös ihmisen valintoja ja valvontaa, kun asianmukaista ja hyväksyttyä valvontaa suunnitellaan etukäteen. Tällöin kaikkien osapuolien: tilaajan, toimittajan ja etenkin asiaa hoitavien tahojen puolin ja toisin on toimittava vastuullisesti – valvottavien oikeudet muistaen, jos valvonta kohdistuu tai saattaa kohdistua ihmisiin.

Inkluusio luo merkityksellisyyyttä

Yksi Securitaksen strategian keskeinen osa-alue on Ihmislähtöisyys, joka on laaja kokonaisuus. Näin joulun kynnyksellä poimin sieltä yhden tärkeän osa-alueen inkluusion eli joukkoon kuulumisen ja osallisuuden tunteen vahvistaminen. Olemme parhaillaan pohtimassa, miten viemme tätä eteenpäin osana monimuotoisuuden edistämistä. Osallistamista pidetään usein itsestäänselvänä, mutta ympäri vuorokauden, 24/7/365 tuotannolla pelaavalle organisaatiolle, jossa työpisteet sijaitsevat hajallaan ympäri maata ja ihmiset tekevät työtä eri rytmissä, se ei ole sitä missään nimessä, vaan se on enemmänkin haaste.

Toisena haasteena pidän sitä, että työtehtävämme sisältävät salassa pidettävää ja luottamuksellista tietoa, joita ei voi jakaa kuin erikseen nimettyjen kanssa. Kuitenkin on hyvä tunnistaa, että myös ns. ”tieto tuo tuskaa” ilmiö on pystyttävä hallitusti nollamaan mieluiten siinä tutussa työyhteisössä. Uskon, että yksi keskeinen taho henkilöstömme joukkoon kuulumisen ja osallisuuden vahvistajana olette te asiakkaamme. Tiedän myös monessa kohteessa näin tapahtuvan. Securitas yhtiönä ja henkilöstömme jakavat toivottavasti asiakaslähtöisesti ja hyvin teidän turvallisuus- ja palvelutarpeet. Uskon, että yhdessä olemme enemmän.

Tuemme tänäkin jouluna perinteisesti lapsia ja nuoria. Autamme heitä SOS-lapsikylän Apuu-chat-palvelun, Tukikummit-säätion ja Team Rynkebyn kautta.

Hyvää joulua ja turvallista vuotta 2024!

Jarmo Mikkonen

Takaisin