28.5.2024

Palovaroitinjärjestelmä taloyhtiölle

Uusi pelastuslaki muuttaa palovaroittimien hankinta- ja ylläpitovastuun asukkaalta taloyhtiölle. Tämä tarkoittaa, että jokaisen taloyhtiön tulee ottaa aktiivinen rooli varoittimien toimintakunnon varmistamisessa ja säilyttämisessä.

Taloyhtiöiden on myös pystyttävä osoittamaan kaikkien tarvittavien toimenpiteiden suorittaminen säännöllisesti ja jatkuvasti.

Vastuullinen paloturvallisuus uuden pelastuslain mukaisesti 

Taloyhtiöiden vastuulla oleva palovaroittimien toimintakunto on uusi vaatimus, joka tuo mukanaan hallinnollisia haasteita. On vaikeaa kartoittaa ja valvoa asukkaiden itse hankkimien palovaroittimien toimivuutta ja standardien mukaisuutta. Erityisesti asukkaiden korkea vaihtuvuus lisää haastetta,
sillä tarkastustoimien jättäminen asukkaan vastuulle edellyttäisi jatkuvaa tiedottamista ja valvontaa taloyhtiön toimesta. 

Tarjoamme taloyhtiöille langattoman itseään valvovan palovaroitinjärjestelmän yhdistettynä etävalvontapalveluihin. Järjestelmä ei vaadi asukkailta toimenpiteitä, ja etävalvontapalvelumme takaavat,
että palovaroittimien toimintakunto säilyy aina optimaalisena. Vaadittavat korjaustoimet ja tarkastukset toteutetaan ajallaan, ja kaikki toimenpiteet dokumentoidaan ja raportoidaan taloyhtiön tietoon.

Palvelun edut

• Langaton ja huoltovapaa järjestelmä ilman aloitusmaksuja
• SFS-EN 14604-vaatimusten mukainen – Turvallisuus-standardien mukainen suoja
• 24/7 valvonta – Jatkuva toimintakunnon seuranta
• Itsehälyttävä järjestelmä –Automaattinen häiriöiden raportointi
• Laajennettavissa – Vesivuoto- ja muiden turvalaitteiden liitettävyys
• Mobiilihallinta –Mobiilikäyttöliittymä voidaan liittää samanaikaisesti usealle vastaanottajalle
• Dokumentoitu raportointi –Kaikki toimet tallennetaan ja raportoidaan • Pitkäkestoiset paristot
• Runsaasti lisäpalveluita saatavilla, kuten kameravalvontaa

Palovaroittimien tekniset vaatimukset ja toimintavarmuus 

Uuden pelastuslain myötä palovaroittimien on täytettävä tietyt tekniset standardit ja niiden toimintakunnon on oltava jatkuvasti varmistettu. Palovaroittimien tulee olla testattuja säännöllisesti, ja niiden on toimittava luotettavasti kaikissa olosuhteissa. Langattoman hälytysjärjestelmän ansiosta taloyhtiöt voivat nyt vastata
näihin vaatimuksiin helposti ja tehokkaasti.

Kuukausiveloitteinen palvelukokonaisuus

Järjestelmät ja palvelut toimitetaan turvallisuusratkaisuna, missä kaikki tarvittava on sisällytetty yhteen kuukausihintaan. Ratkaisu on yksinkertainen ja joustava tapa pitää turvallisuus aina ennalta määritellyllä tasolla ilman erillisiä investointeja. Sopimusta voidaan päivittää joustavasti muuttuvien tarpeiden mukaisesti.

Langaton hälytysjärjestelmä lämpö- ja savuilmaisin 

Langaton savu- ja lämpöyhdistelmäilmaisin. Ilmaisin ei reagoi vesihöyryihin. Palovaroitin hälyttää savun havaitsemisesta ja äkillisestä lämmönnoususta. Ilmaisimessa on sisäänrakennettu 85 dB sireeni. Ilmaisimesta löytyy itsetestipainike, jolla asukas voi testata ilmaisimen toiminnan.

Kysy lisää tai tilaa: asiakaspalvelu@securitas.fi

Takaisin