11.6.2018

Uusi lastensairaala avasi ovensa - Securitas mukana talkoohengessä

Yksityisin ja julkisin varoin rakennettu Lastensairaala on nyt valmis. Perjantaina 18.5. järjestettiin sairaalassa lahjoittajille ja sidosryhmille kiitostilaisuus, jonka turvallisuudesta vastasi Securitas. Turvallisuussuunnitelma ja -henkilökunta toimitettiin tapahtumaan hyväntekeväisyytenä.

- Lasten ja nuorten hyvinvointi on ollut meidän hyväntekeväisyyskohteemme jo pitkään. Olimme talkoohengessä vastaamassa turvallisuudesta myös Live Aid Uusi Lastensairaala 2017 -megakonsertissa kesällä 2015 Olympiastadionilla. Tämä kiitostilaisuuden hyväntekeväisyystyömme on luonnollinen jatkumo sille, kertoo Securitaksen toimitusjohtaja Jarmo Mikkonen.

Securitaksen puolelta yhteishenkilönä turvallisuusjärjestelyissä ollut Branch Manager Laila Gillberg pääsi tutustumaan sairaalaan etukäteen ja oli näkemästään vaikuttunut.
- Osittain yksityisillä ja erilaisilla tempauksilla kerätyillä varoilla on saatu aikaan todella vaikuttava lastensairaala. Sairaalahuoneet heräämöä myöten on somistettu muun muassa Muumi-aiheisilla printeillä ja kuvilla, vanhemmille on järjestetty yhteisiä tiloja oleskeluun, niin sisällä kuin ulkoterassillakin. Sairaalassa hoidetaan myös pienten potilaiden hampaat, joten enää ei tarvitse lähteä sairaalasta erikseen talon ulkopuolelle. Hienoja, pieniä ja mieltä piristäviä yksityiskohtia talo pullollaan. Iso merivesiakvaariokin on sijoitettu ala-aulaan, siihen on tulossa värikkäitä mereneläviä, Gillberg kuvailee sairaalan sisätiloja.

Syyskuussa sairaala aukeaa pienille potilaille

Sairaala avataan potilaiden käyttöön syyskuussa 2018. Perjantain 18.5. kiitos -ja lahjoitusjuhlatilaisuuteen osallistui 400 kutsuvierasta. Securitas tuotti tilaisuuden turvallisuusdokumentit ja toimitti tilaisuuteen ensiaputaitoisia järjestyksenvalvojia omalla kustannuksellaan. Kaikille työntekijöille maksettiin normaalisti palkka työstään, mutta työ lahjoitettiin tapahtumaan hyväntekeväisyytenä.

Uudessa lastensairaalassa hoidetaan vaikeasti sairaita lapsia ympäri Suomen.

Lisätietoja:

laila.gillberg@securitas.fi

Kuvassa vas. Tarja Hiitola, Keijo Patronen ja Laila Gillberg.

Takaisin