16.4.2019

Arvoisa lukija,

kesä lähestyy kiivaasti, kesälomajärjestelyt sekä lomansijaisten rekrytointi ja koulutus ovat käynnissä monessa paikassa.

Työllistämme Securitaksessa yli 300 kesätyöntekijää ja pääosa paikoista on pääkaupunkiseudulla. Jos haluat vinkata jollekin kesätyöpaikasta, ole hyvä, tässä linkki kesätyöpaikkoihin!

Kesätyöntekijöiden riittävä perehdyttäminen on tärkeää tehtävässä onnistumisen ja hyvän ja positiivisen kokemuksen vuoksi. On selvää, että heillä ei voi olla samanlaista kokemusta kuin vakiotyöntekijöillä. Oleellista on perehdyttää heidät turvalliseen työskentelyyn ja tehtäviin, jotka ovat olennaisia kussakin tehtävässä. Käytän tilausuutta hyväkseni ja muistutan YLE:n viime kesänä tekemästä kulunvalvontatestistä kriittisiin virastoihin ja yrityksiin. Nämä toimitukselliset testit tai rikollisten yritykset hyödyntää kesälomakautta ovat varteen otettava seikka niin teillä kuin meilläkin. Securitas tarjoaa myös tunkeutumistestejä yritysten tiloihin – ole yhteydessä yhteyshenkilöömme tai myyntiimme.

Etnistä profilointia halutaan torjua

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto lähestyi yksityistä turvallisuusalaa ja järjestimme Suomen Vartioliikkeitten Liitto ry:n puitteissa keskustelutilaisuuden. Teemana oli Helsingin yliopiston tekemä kyselytutkimus ”Pysäytetyt – Etninen profilointi Suomessa”. Kyselyn mukaan verrattuna suomenkieliseen väestöön somalialaistaustaisten vastaajien riski tulla myyjien tai vartijoiden ”hätistelemäksi” kauppakeskuksista on lähes kymmenkertainen (9.2), ja arabian- ja kurdinkielisiltä alueilta lähtöisin olevilla vastaajilla riski on lähes kuusinkertainen (5.7).

Tutkimuksen pääkysymys oli ”Ovatko vartijat tai kauppojen työntekijät seuranneet sinua tai kehottaneet sinua poistumaan paikalta ilman ilmeistä syytä?” Kysymyksen tulosten perusteella keskustelu yhdenvertaisuusvaltuutetun kanssa käytiin positiivisessa hengessä. Yhdenvertaisuus ja suvaitsevaisuus ovat esillä turvallisuusalan koulutuksissa, mutta aina voi tietysti kysyä, painotetaanko sitä riittävästi.

Olen tyytyväinen siihen, että kentältä ei tule palautetta syrjintätapauksista. Olemme myös olleet aktiivisia asian tiedottamisessa henkilöstömme suuntaan. Lisäksi olemme järjestäneet pääkaupunkiseudulla Helsingin kaupungin kanssa maahanmuuttajaryhmille Töihin turvallisuusalalle- koulutuksia. Ryhmiä on valmistunut jo kolme ja neljännen ryhmän opiskelijat aloittivat juuri työharjoittelun Etelä-Suomen yksiköissä.
Vastuullisessa yritystoiminnassa rasismille ei ole sijaa. Olen kehottanut henkilöstöämme aktiiviseen keskusteluun asiasta työpaikoilla – suojaamme monikulttuurisuutta ja suvaitsevaisuutta. Suomessa pitää olla yhteiset pelisäännöt kaikille.

Turvallisuus on ennakointia

Nyt on aika hoitaa turvallisuusjärjestelmien asennuksiin liittyvät mahdolliset maatyöt. Tulevasta kesästä tiedetään ainakin se, että se on yhtä lyhyt kuin edelliset. Jo nyt on siis syytä tilata järjestelmäasennukset siten, että syksyllä valvonta on kunnossa. Ole yhteydessä myyntimme tai yhteyshenkilöömme.

Yhteyshenkilöverkostomme lisäksi teitä palvelee lisätilauksissa:

Asiakaspalvelumme on avoinna 24/7
asiakaspalvelu@securitas.fi, p. +358 20 491 2000

Hyvää pääsiäistä kaikille!

toimitusjohtaja

Takaisin